GTA.cz

aktuality

komunita gta.cz

o hře

mapy

download

návody

galerie

ostatní

Rozhovor s Jakubem Dvořákem Anton Uherčík | 04.03.2008

1. Čau, mohol by si sa našim čitateľom trochu predstaviť?

Ahoj! Moje jméno je Jakub Dvořák. Když GTA.cz začínalo, stál jsem u jeho zrodu. Tehdy coby správce sekce Screenshoty od čtenářů. I když to zprvu vypadalo, že na tomto serveru nebudu spolupracovat vůbec, opak se stal pravdou. To bylo zhruba někdy v září roku 2005. Předtím jsem spolupracoval na knihovnách GBA+GBC a GameCube Scorpion's Cheateru. Později jsem obě knihovny převzal a GameCube rozšířil o cheaty na Nintedo64. K mým knihovnám se na přelomu roku 2005/2006 přidala ještě knihovna Playstation. Všechny knihovny stále řídím.

2. Kedy si sa po prvý raz stretol s počítačom?

Asi v 1,5 roce. Ve firmě, kde pracovala moje máma už tehdy počítače byly. A už tehdy jsem si k nim vybudoval vztah. Do dvou let jsem se na počítač díval. Do šesti jsem na něm převážně hrál hry. V šesti jsem se naučil základy programovacího jazyku Visual Basic. A pak to už šlo samo. :-) Dnes se zabývám převážně serverovými aplikacemi postavenými na PHP, XHTML, CSS a využívající databáze MySQL. Také ovládám Adobe Flash (dříve Macromedia Flash), Delphi a učím se Javu.

3. U Sco si už dosť dlhú dobu ako si sa vlastne začínal?

Začínal jsem jako obyčejný přispěvatel knihoven. Jak jsem popisoval u první otázky, pak jsem přímo spolupracoval na knihovnách. Můj hlavní vzestup se udál, když jsem začal pracovat na serveru GTA.cz. O pár měsíců později (kolem 20.12.2005) jsem se stal členem Scorpion's Softu. Nemyslím, že je to dlouhá doba. Za pár dnů to bude teprve první rok (dnes máme 10.12.2006).

4. Máš nejakú motiváciu, alebo to všetko robíš len pre radosť?

Záleží na tom co. Pokud mluvíš o Scorpionu, tak tady to dělám víceméně pro radost. To samé se týká Pravdy v očích (www.blog.jakubdvorak.eu), tam mě pohání návštěvnost, která stále stoupá. U webů, co dělám na zakázku (http://jakubdvorak.eu/index.php?page=sluzby) mě samozřejmě pohání finanční odměna. :-) Je mnohem větší radost upgradovat své PC z peněz, co si sám tvrdě vydřeš, než z nějakého kapesného (já jej odmítám).

5. Ako si sa vlastne stal redaktorom práve tohto webu, teda GTA.cz?

No tehdy, když GTA.cz začínalo, tak pro něj pracovala velice malá skupinka lidí. Pokud vynecháme Honzu Svatoše, který se staral spíše o technickou stránku a Palo Delinčáka, jež dělal design, aktivně na webu pracoval jen Le Hai Anh, Ondra Mirtes a Michal Deus. Výsledkem byl totální počáteční chaos. Vše na webu dělal jen Le a Michal. Když jsem tohle viděl, řekl jsem si, že bych mohl přispět. S Leem jsem se znal už delší dobu před tím a tak jsem mu navrhl, že bych si pod svá křídla vzal Screeny. Nejdřív to bylo odmítnuto a pak najednou udělal Le obrat o 180°. Dostal jsem přístup do redakčního systému a už to jelo. O pár měsíců později jsem založil sekci FAQ. Vzpomínám na tu dobu v dobrém. I když to často nebylo snadné. Stíhat školu i tak velký web bylo těžké.

6. Podľa toho čo viem na gta.cz si už skončil, máš nejaké iné rozpracované projekty, alebo pracuješ niekde na nejakom inom webe?

6. Ano, již víc jak půl roku se na tvorbě tohoto webu nepodílím. Stále ale pracuji pro Scorpion’s Software jako šéf tří knihoven. Co se týká mých soukromých aktivit, tak se zabývám tvorbou webů „na klíč“ (www.jakubdvorak.eu), píšu si blog (www.blog.jakubdvorak.eu), a nedávno jsem založil web, pro podporu MSN v Česku a na Slovensku (www.procmsn.jakubdvorak.eu). Je toho hodně. Mimo to píšu články pro různé servery. Nejvíce mých článků najdete na mém blogu Pravda v očích, kterému věnuji poměrně hodně času.

 7. Kam si myslíš, že v budúcnosti dospeje Scorpions Software?

Můj názor je, že by se měl Scorpion’s Software více přeorientovat na online verzi. I když už dnes je na cheater.cz obrovská online databáze cheatů a návodů, myslím, že podobně by na tom měly být i jiné knihovny. Offline verze pomalu umírá. Je skvělé že Scorpion’s dělá i webové fan stránky. Kde by většina hráčů San Andreas byla bez GTA.cz? :-)

8. Hrávaš počítačové hry, alebo si myslíš, že sú to len úbohé nezmysli,
ktoré vymývajú mozog?

Hrávám hry. Mám rád všechny žánry. Hry jako San Andreas, Vice City, GTA3, Mafia, Hidden and Dangerous2, F.E.A.R, Cold Fear, The Sims, RuneScape jsou hry, na které nikdy nezapomenu. Před pár dny jsem si opět nainstaloval Hidden and Dangerous 2, na to že je to již skoro čtyři roky stará hra, jedná se o hru s velkým H i dnes. :-) Také si občas zahraju skvělou MMORPG RuneScape. Doporučuji. ;-)

9. Okrem práce u Sco máš aj nejaké iné záľuby?

Kromě Internetu a PC obecně, hrávám čistě rekreačně tenis a plavu. Ale žádné extrémní sportovní výsledky ode mě očekávat nemůžete. :-)

10. Si sám so sebou spokojný, alebo by si na sebe niečo zlepšil?

Nejsem se sebou spokojený. Vždy může být všechno o 100% lepší. Mám spoustu cílů, za kterými si jdu. Až bude vše, co chci o 100% lepší, budu to chtít mít lepší o dalších 100%. Neustále. To samé vyžaduji od svého okolí. Také se snažím řídit R. Rollandem: „Není těžké dělat věci nové, ale dobré.“

11. Chcel by si nakoniec niečo čitateľom GTA.cz vskázať?

Choďte na GTA.cz, hrajte, pařte, učte se a hlavně si pořádně užívejte do posledního dne. Život je přece tak krásný. :-)

12. Kde se nejčastěji hladíš?

No jóóó, pan HaiAnh aby do toho nevložil nějakou perverznost. :-)

Pozn. by H4wk: Túto záľudnú otázku doplnil Angel

13. No čo, ako sa cítiš po týchto otázkach boli moc záľudné?

Byly dobré. Jak tak koukám, nějak jsem se rozpovídal, tak raděj rychle skončím. Díky za rozhovor. Mějte se všichni skvěle! ;-)



S Jakubem Dvořákem rozprával Anton Uherčík. 12. otázku vymislel Le Hai Anh.

vyhledávání

GTA V v prodeji!

reklama

screenshoty dne

Screenshot dne
Vlak odnikiaľ - Planter

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies