GTA.cz

aktuality

komunita gta.cz

o hře

mapy

download

návody

galerie

ostatní

Rozhovor s JVT AnhHai | 17.02.2008

Na stránkách GTA.CZ se nacházejí spousta modelů, některé jsou povedené, jiné jsou dost slabé a spíše to vypadá na začátečníka. Dnes bych vám chtěl představit někoho, který s amatérismem nemá nic společného. Jde o profesionála ve svém oboru a hrdě se může postavit vedle těch nejlepších modelářů ve světě. Ano, mluvím o velmi známem českém modeláři/grafikovi JVT. Vytvořil mnoho modelů a modifikací do her, převážně GTA Vice City a GTA San Andreas, které patří k velmi žádaným zbožím nejen v ČR, ale také ve světě. Jeho stránka se nachází na www.idealcity.scorpions.cz , jak vidíte, je to spolupracovník Scorpions cheater.

 

 

Pokud se chcete podívat na další produkty tohoto progresivního mladého tvůrce, tak navštivte jeho homepage.

 

1) Ahoj JVT, mohl bys se naším čtenářům představit?


Jsem Jvt, a jsem jeden teepek z jednoho zapadákova v Pardubickém kraji, je mi 15 let, a furt se někde poflakuju. A co dál? Fakt nevím.

 

2) Pracuješ v týmu, nebo jsi osamocený vlk?


Pracuji většinou sám, ale na co nesmím zapomenout, na většině modelů aut v základním provedení jsou lidé kteří vymodelovali jednodušší model, kde používám převážně karosérii, na tu jsem opravdu levý ;) Všichni lidé kteří vždy spolupracovali jsou uvedeny v readme. Hlavně bych chtěl poděkovat člověku, který mi pomohl s mými stránkami, a celkem všeobecně, a tím je Honza Svatoš, a celkově bych chtěl poděkovat celému Scorpions Teamu ;)

 

3) Co tě přivedlo věnovat se modelování aut do her, jako je Vice City a San Andreas?

 

 


To že nemám co hrát, tak se hrabu v systémech, zkouším hackovat nebo jak vidíte modelovat Co hlavně, už odmala jsem obdivoval 3D grafiku a nechápavě na to koukal, Vice City byla dobrá šance na rozjezd, a kdyby mi někdo ještě před dvěma lety řekl že tohle budu ovládat, tak mu řeknu ať si skočí do Drop Inu

 

4) Od kolika let jsi se začal věnovat tomuto koníčku?


Pokud máš na mysli první hrabání se v GTA (v softwaru se hrabu odmala), tak to se datuje někde k začátku roku 2004, to mi bylo ještě 13 let, za týden už 14 :D. K prvnímu modelování jsem dostal někde taktéž ve 14cti letech.

 

5) Odkud bereš inspiraci pro tvorbu modelu a modifikaci?

 

Toyota Supra pro hru Mafia


Ehm no Tak design mam asi docela v krvi, vždy sesmolím "něco" a pak dále upravuji, občas mi s designem poradí bratr, který má už také design v krvi (o:, kreslí tuning auta a často je i posílá do soutěže v časopise Tuning Magazine Inspiraci čerpám ze života a internetu, co víc k tomu říct.

 

6) V jakém programu vytváříš své výtvory a které upřednostňuješ?


Ovládám práci v hafo programech, ale přímo pro modelování používám Zmodeler 1,07b (je free), v něm jsem se už naprosto zabydlel. Pro GTA SA používám Zmodeler 2.0.4 Při modelování používám dál Cinema 4D, 3D Studio MAX, a co se týče texturování apod. tak samozřejmě old schoolovou klasiku BMP kreslení, PhotoShop, Zoner Callisto 4, Corel Bez čeho bych se neobešel je samozřejmě OS, ale hlavně Winamp a dávka nekončícího hip-hopu ;)

 

7) Na tvých stránkách jsem viděl, že kromě těchto dvou pecek (Vice City a San Andreas) se věnuješ také jiným hrám. Čím to je způsobený, že se jim tolik nevěnuješ a radši upřednostňuješ tyto dvě hry?

 

   

Aston Martin pro hru Mafia                        Modely oblečení pro hru Sims 2   


Pokouším se věnovat různým hrám, ale na každou hru je jiný program a jiný systém, a moc v nich ještě neumím. GTA VC a SA jsem už ve většině kompletně pochopil a poradím si skoro s každým errorem (kromě skriptů a enginů), mám v nich dobrou praxi ale co je hlavní, tato série her je velice populární a mé modifikace do nich jste si vy oblíbili nejvíce ;)

 

8) Jaké jiné koníčky máš, kromě modelování?


Na prvním místě jsou rozhodně auta, SK8, SNB, Sufr Také se pokouším všechno možné dělat na PC od úpravy fotografií, přes hack (žádnej strach, moc toho ještě neumím) a stříhání videa až po remixování hudby.

 

9) Jsi spokojen sám se sebou, v čem bys se chtěl vylepšit??


Já jsem hafo hafo hafo sebekritický, takže rozhodně NE. Vylepšit, no spíše bych chtěl umět dělat 3D efekty, umět dobře v programu 3D Studio MAX, také by chtěl si zvýšit skill v dělání virtual tuningu v PhotoShopu, prostě bylo by toho hafo

 

10) Co považuješ za svůj dosavadní největší životní úspěch a co naopak za nezdar?


Asi jedním z mých největších úspěchů není to že to co umím, ale že jsem se dostal v oboru GTA VC a SA už tak daleko že mé modifikace užívají spousty lidí po celém světě. Jinak co mě překvapilo nejvíce, byl asi můj největší rekord návštěvnosti mých stránek (3088 serverů / 50661 zobrazení), neřeknu kdyby se jednalo o klasické FUN stránky, ale o stránky pouze s mými projekty, zájem o to co jsem udělal já Nevím co asi za největší nezdar, ale v osobním životě by jich bylo opravdu hodně.

 

11) Znáš stránku www.gta.cz, líbí se ti, v čem by se měl zlepšit?


www.gta.cz, z dílny Scorpions, kdo by tuto stránku neznal. Myslím si že tato stránka je nejlepší o GTA v ČR, dobře propracovaný systém a design, pravidelné aktualizace a vše dobře přehledné, vše jak má být. Nej jsou návody na hledání veškerých podkov, lastur, tagů apod. Sice často ji nenavštěvuji ale to žádnou, moc nemám čas zajímat se o novinkách v tomto "herním" světě Ale prostě gta.cz, konkurence na Vás nemá ;)

 

12) Chytáš pro čtenáře nějaké povedené kousky z tvé dílny? A můžeš nám naznačit co by to mělo být?


Co jsem zatím nikde neuveřejnil, tak pracuji na tuningu Škody Octavie 2005, která se bude chlubit vinylem, a opět více než dobrým ozvučením v interiéru ;). Co se týče GTA, tak očekávaným projektem je BMW Z4 na kterém mi pomohl s karosérií a interiérem DingSign, také bych už konečně chtěl dodělat nový tuning auta Aston Martin Vanquis. Nyní pracuji pro GTA SA na modelu Porsche GT3, na kterém bude mnoho dalších detailů včetně dalších sérií, v nejbližší době bych chtěl konvertovat do GTA SA mou sbírku H2 pro VC, včetně nové verze "Jvt's Hard" TUNINGu. Také kdyby se našel čas tak bych chtěl publikovat nějaké mé virtual tuningy (překreslené fotky), 3D videa, ale k těm musím někde sehnat ještě povolení na hudbu doprovázející "klip". Rád bych publikoval nějakou hudbu co jsem sesmolil, a na remixy sehnal povolení, a také dodělal některé dost ujeté jednoduché 2D hry :o)

 

13) Dívky/slečny by určitě zajímaly, zdalipak už někoho máš? :-)


Žádný vážný vztah s nikým momentálně nemám.

 

14) Chceš na závěr vzkázat něco našim čtenářům??


Tak hlavně bych jsem chtěl vzkázat, že jsem na intru a to znamená že nemohu pracovat přes týden, proto nebudou aktualizace tak časté. Pouze kdyby se našel sponzor, abych mohl mít notebook a pracovat i přes týden ;). Rozhodně také Vám budu odpovídat na Vaše e-maily (pokud je neveme spam), a to že jich není málo, v případě na dotazy když mě zastihnete na ICQ (o:

 

            Jinak nebuďte komerční! Mějte svůj styl a nenechte se nikým ovlivňovat a omezovat.

 

15) Jak se ti líbili mé otázky, byly moc záludné? :-)


Všechno v poho, jen mě docela dostalo to, abych psal spisovně, to co mi Word podtrhl tak jsem přepsal ;). Taky jsem si trochu upravil formátování stránky jak vidíš, Vy čtenáři už ne :o)

 

PEACE & RESPECT

JVT
www.idealcity.scorpions.cz 

 

Za gta.cz rozmlouval Haianh

 

 

vyhledávání

GTA V v prodeji!

reklama

screenshoty dne

Screenshot dne
Vlak odnikiaľ - Planter

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies