GTA.cz

aktuality

komunita gta.cz

o hře

mapy

download

návody

galerie

ostatní

Rozhovor s redaktorem JAKEm Jakub Dvořák | 04.03.2008

1. Čau! Mohl by jsi se našim čtenářům představit?
ZdareCZ. Jmenuji se Jakub Hladík, ale většina lidí mě zná pouze pod přezdívkou Jake. Je mi 16 let a bydlím v takové díře s názvem Nehvizdy. Většinu mého volného času je ztracena prací u PC, posedáváním na přednáškách o OS nebo poflakování s kámoškama :o)


2. Pracuješ na hodně projektech pro Scorpions, musí tě někdo kopat do zadku nebo to vše děláš jen tak, pro radost?
Kopat mě k tomu nikdo nemusí, i když poslední dobou mi Haianh občas postrkuje k dodání nových modelů na web :o) Knihovny pro Scorpions Wincheater dělám s chutí a prý jsem nejlepší bonusovkář, protože svoje knihovny dodávám vždy včas ;o) I věcí které dělám nad rámec "dohody" dělám s radostí (pokud se nejedná o nějakou Honzovu zhovadilost ;)).
 

3. Kdy jsi se poprvé setkal s počítačem?
Jo s Computerem jsem se poprvé setkal v  To já už si ani nepamatuji. Ale byla to 286ka s 768kB na ramce a 40mb HDD. Prostě hrůza. Je to asi měsíc co jsem jí rozebíral a vzpomínal na Prince of Persia a Lemmings ;o)


4. Kdy jsi poprvé hrál počítačovou hru? Vzpomínáš si na první dojmy z ní?
No asi 5 minut poté co táta tu 286ku pustil, byl to odkoupenej comp a na něm již zmiňovaný Prince of Persia. Byla to skvělá hra, kterou jsme později pařily i ve škole a já byl nejlepší, protože jsem měl trénink ;o) Další super hra - ElBody byla taky super pařba, no prostě robot a střílení no!

 
5. Kam si myslíš že směřuje budoucnost počítačových her?
Budoucnost her už nemá pomalu kam směřovat. Grafika začíná být opravdu reálná a podklady pro hry jsou také vyčerpány. Jediné co se dá očekávat je to, že jakmile přijde lepší HW tak přijde náročnější hra. A to i přesto, že většina dnešních her je po zásahu hackerů nebo programátorů schopná běhat na 2/4 - 3/4 toho co požadují. Je to jen o dohodě mezi těma co vyrábějí HW a SW.    


6. Kam si myslíš že směřuje budoucnost počítačů?
No momentálně nesměřuje nikam. Jak všichni víme tak se vývoj zastavil na 3,8Ghz a ty výkonnější nejdou uchladit jinak než dusíkem. Každopádně dávám větší šance AMDčku, které sice nedosahuje takových frekvencí, ale jejich architektura je propracovanější a pro hráče lepší - což bylo slyšet i na Indexu - MČR na AMD a WCG na Intelu Ty co hráli na intelu nadávali. (Neberte to jako reklamu, ale jako čistou pravdu)


7. Pracoval jsi ještě na jiném projektu před tím, než si začal pracovat pro Scorpions?

No, vzhledem k tomu že internet mám doma 3 roky, pořádný PC 2 roky a pro Scorpions dělám právě teď něco málo přes rok, tak se dá říct že ne. A mimo počítače jsem se snažil splácat ligu ledního hokeje po okolí. Dařilo se to 2 roky, ale byli tam jenom 4 týmy. A s námi už nikdo nechtěl hrát, protože jsme jako 12-14 letí kluci poráželi i 18ti leté machírky :o)

 
8. Co si myslíš o násilí v počítačových hrách? Co říkáš na kauzy kterým neustále čelí Rockstar?
Násilí jako takové do her patří. Některé hry mají simulovat život a v životě násilí je, tak proč ne. Pravda je, že to co předvedl Rockstar ve hře GTA:SA už je opravdu trochu moc. Samozřejmě by to nikomu nevadilo, kdyby byla hra prodávána od správné věkové kategorie tak nikdo nic neřekl.


9. Mimo práce na Scorpions, máš ještě nějaké koníčky?
Tak vypadá to, že mi na nic jiného čas nezbyvá. Každopádně opak je pravdou. Jezdím rád na kole a občas si zahraji lední hokej. Jsem správce jednoho node a jednoho malého serveru u nás ve měste a taky tady u nás měřím signál u  potenciálních zájemců pro připojení k netu. Jelikož i tohle je práce která se motá kolem PC tak mě baví, ale doufám že z toho brzo vytřískám net zadarmo :o)

 
10. Měl by jsi svým internetovým ctitelkám prozradit, zda-li jsi volnej. :o)
To prozradím a dokonce rád!  Nejsem :o) Nějakou dobu chodím se svojí "Kačou" (tuhle přezdívku má krátce - viz. reality show VyVolení ;o) ) Jsem s ní spokojenej a musela by se oběvit nějaká Brooke Burke nebo Josie Maran abych začal přemýšlet o výměně partnerky :o)
Jestli chce nějaká ctitelka pokecat tak moje ICQ je 206117392 ;)

 
11. Viděl jsi Yettiho? (nemyslím Yettiho z GTASA) :o)
Jo jednoho Yettiho jsem viděl. Bylo to na výstavě ve Frankfurtu :o) Studie nové Škody Yeti byla opravu zajímavá, ale ty Yettiové ze kterých se po vysvléknutí obleků vyklubaly modelky od Škodovky, byly zajímavější :o)

 
12. Jak si sám se sebou spokojen? Zlepšil by jsi něco?
Spokojen, no momentálně jsem nespokojen s tím že všechno dělám zadarmo. To se samozřejmě dělám dobrovolně a zadarmo. A co bych změnil na sobě jako takovém? No, potřeboval bych zhubnout ;o) Z toho neustálého sezení u PC mi tak nějak narostl pupek :))

 
13. Chtěl by jsi něco vzkázat svým čtenářům?
Předpokládám že moc čtenářů nemám, protože toho moc nenapíšu. Můj vlastně první delší text je pár dní staré Preview na NFS:MW. Každopádně bych jim vzkázal, že budu rád když budou s mojí prací i nadále spokojení a občas napíšou nějakej děkovnej meil, vzkaz na poradně nebo tak něco ;o)

 
14. Co říkáš na mé otázky? Byly moc záludné? :o)
Ne, otázky byly celkem v pohodě. To spíš moje čeština je záludná. Jestli jí někdo kontroloval tak mu musím říct že je to machr ;)

S Jakubem "JAKEm" Hladíkem rozmlouval Jakub Dvořák.

vyhledávání

GTA V v prodeji!

reklama

screenshoty dne

Screenshot dne
Vlak odnikiaľ - Planter

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies