GTA.cz

aktuality

komunita gta.cz

o hře

mapy

download

návody

galerie

ostatní

Rozhovor s šéfredaktorem GTA.CZ HaiAnhem Jakub Dvořák | 17.02.2008

1. Čau! Jsi poměrně na českém internetu populární, ale i tak, mohl by jsi se naším čtenářům představit?
 
Ahoj, no populární osobnost, řekněme :-). Kdo jsem? Jsem tvým šéfem a kdo je víc, tak konec srandy a přejdeme k otázkám.
 
Takže na internetu mě můžete vidět pod nicky jako je Haianh nebo Dark Angel. Je mi 22 let, jsem promovaný bakalář - informatik, no a teďka studuji navazující magisterský program a bydlím v Brně. Jo a mám rád ženy a chipsy (bramborové lupínky).
 
 
2. Jsi jednou z nejvýznamnějších hlav Scorpionu, pracuješ na www.gta.cz, šéfoval jsi Mafia Scorpion Webu, jsi moderátorem na Scorpions Poradně. Je toho opravdu hodně, čím to že jsi tak pilný v těchto věcech? Máš někoho kdo tě kope do zadku abys makal :o), nebo to děláš jen tak - pro radost?
 
No nemyslím, že jsem nejvýkonnější, ale třeba v týmu jsou i jiní, kteří by se mi mohli rovnat, nebo dokonce i překonat. Třeba takový Honza Svatoš, ten toho udělal pro gta.cz i cheater.cz víc než jsem toho doposud spáchal, jenom jeho činy nejsou navenek vidět.
A vesměs to dělám pro radost, slávu, ženám a diamantům co mi Honza slíbil :-).
 
3. Kdy jsi se poprvé setkal s počítačem. Kdy jsi se poprvé hrál počítačovou hru?
 
Bylo to asi v roce 1994, kdy jsem šel s otcem poprvé do výpočetního střediska a poprvé jsem si sáhl na stařičkou PC - XT a tehdy jsem na tom také hrál svoji první PC hru.
 
 
4. Vzpomínáš si ještě na první počítačovou hru, kterou si hrál? Vzpomínáš na své první dojmy z ní?
 
První hra byla Prince of Persia a podle mě to byla jednou z nejlepších her, kterou jsem hrál. Sice v dnešní době přišli i následovníci (Sand of Time, Warrior Within atd) této kultovní hry, ale jejich kvalita/atmosféra se nikdy nemůže rovnat této hře.
 
 
5. Na kterém webu jsi kdysi pracoval poprvé?
 
No tak to byl Scorpions cheater co jiného také :-).
 
 
6. Co si myslíš o násilí v počítačových hrách? Jaký máš pohled na kauzy, kterým neustále čelí Rockstar?
 
Obecně, tak na 80% her v dnešní době musí mít hry něco násilného, jinak to prostě není ono, nelze potírat zlo aniž bychom nepoužili tvrdší násilí. Avšak některé hry si myslím, že by vůbec neměli vyjít na tento svět. Hlavně hry, které simulují co nejdokonalejších zabijáckých choutek (Manhunt) nebo o připravovaném Bully (o školní šikaně). Rockstar je pověstný kontroverzními hrami, ale co je moc toho je příliš. A tyhle hry spolu s GTA by se neměli dostat do rukou dětí. Pokud jde o kauzu Hot Coffe, tak tam to není zase tak hrozné, proti tomuto módu nic nemám, je to jen špička ledovce, přece jenom horší to je, když dítě uvidí jak správně řezat chodce motorovkou nebo uvidí, že s autem lze zabít 20 chodců naráz.
 
 
7. Co si myslíš o budoucnosti nejen her, ale obecně počítačů? Dnes za nás v nemocnici stroje dýchají, myslíš že jednou za nás budou i myslet?
 
To je zajímavá otázka, PC silným způsobem ovlivňují náš život, jejich vývoji je tak rychlý, že to co se učím ve škole před hodinou, může být už zastaralé. Už teďka se vědci snaží vyvinout co nejdokonalejší umělou inteligenci a je jen na nás, jestli to co vytvoříme bude užitek pro lidstvo, nebo jeho zkázou.
Poznámka J. Dvořáka: Jen tak mě to připomíná knihu R.U.R. od Čapka ;o)
 
 
8. Mimo práce pro Scorpions a pro jiné servery, máš ještě nějaký koníček?
 
Sbírám známky, mince a občas si zahraju squash. Kromě toho hraju hry, hlavně RPG ( Never Winter Nights a série Might and Magic) a Strategie (Dune 2, Warcraft 3 a Command and Conquer). Dále s Jakubem Dvořákem (redaktor gta.cz a ten co mě teďka otravuje :-)) děláme srandu po ICQ a pak tyto nebožáky uveřejňujeme na web.
 
 
9. Jak si sám se sebou spokojen - zlepšil by jsi něco?
 
Ne, nejsem spokojen, pořád je co vylepšovat. Rozhodně chcu dokončit studium, najít si práci, oženit se, mít děti, pěstovat kaktusy, banánovníky, bonsaje, muškáty atdvšak to znáte.
 
 
10. Viděl jsi UFO? (teď myslím UFO v reálnem světe, ne v GTA) :o)
 
Ano, UFO jsem viděl, tehdy jsem měl 40° horečku a viděl jsem i ty mimozemšťany, jak loví Yettiho u jezera Loch Ness.
 
 
11. Chtěl by jsi něco svým čtenářům vzkázat?
 
Doufám že jste se pobavili při mých odpovědích, no nebyla to sranda je napsat.
 
 
12. Co říkáš na mé otázky, byly moc záludné? :o)
 
No co na to říct, mám pocit, jako by jsi je šlohl ode mě :-). Jinak řečeno pohoda.
S Bc. Le Hai Anhem rozmlouval Jakub Dvořák.

vyhledávání

GTA V v prodeji!

reklama

screenshoty dne

Screenshot dne
Vlak odnikiaľ - Planter

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies