GTA.cz |

GTA Vice City Stories

Domácí stránka | RSS kanál | E-mail
GTA.cz

Empire Building Petr Zelenka | 21.09.2008

Úvod 

Empire Building je systém založený na tom nejlepším z Gang Wars a kupování pozemků z Vice City. Zpřístupní se vám po misy D.I.V.O.R.C.E, tedy po té, co přeberete po mrtvém Martymu Wiliamsovi jeho byznys. O pozemky musíte bojovat, kupoovat je a chránit je. Nemovitosti vám pak vynášejí. Jde k nim dokonce splnit zvláštní mise, které jsou ale spíš podobné assetům, než klasické misy.

 

Druhy budov 

Po celém Vice City je 30 budov, které jde pronajmout a provozovat zde nekalé věci. Na začátku je výběr ze tří věcí: Prostitution (prostituce), Loan Shark (půjčování peněz) a Protection (ochrana). Když se dostanete na druhý ostrov a dobyjete zdejší budovy, získáte postupně možnost stavět Drugs (drogy), Smuggling (pašování) a Robbery (loupežnictví). Budovy mají tři úrovně, ty se liší cenou. Jít upgradovat nebo měnit byznys musíte k nástěnce, která je v každém domě. Každá akce u nástěnky znamená, že se kolem objektu objeví ohrada a vy musíte počkat, než se dostaví. Čím dražší typ, tím vyšší úroveň a tím víc podnik vydělává. Cena vybudování podniku může být nižší, pokud splníte zvláštní mise. O těch později.


Business
small
medium
large

Protection 

1500 

2900

4400 

Loan Shark 

2000 

3900 

5800 

Prostitution 

3000 

5900 

8800 

Drugs 

4500 

8900 

13300 

Smuggling 

5000 

9900 

14800 

Robbery 

6000 

11900 

17800 

 

Získávání a bránění budov

Budovy, které jsou na mapě zelené, jsou neobsazené. Ty lze jednoduše pronajmout a zařídit si tady svojí "pobočku". Ty modré jsou vaše, a ten zbytek jsou nepřátelé. Černí motorkáři, červení Sharci, žlutí Cholové. Cizí nemovistost lze získat pouze útokem. Ten vyvoláte tak, že zničíte auto, které před ním stojí (popřípadě motorku). Po zničení vozidla po vaás půjdou členové gangu, kterému dům patří. Zlikvidujte je a jděte dovnitř. Tam zlikvidujte poslední gangstery a zničte veškeré vybavení. Po té se nemovitost objeví jako zelená, neobsazená - a vy ji můžete koupit. Počítejte ale s tím, že brzo přijde odveta v podobě útoku na váš pozemek. Ten můžete buď jet odrazit, nebo nechat být, v nejhorším se totiž pouze trochu poškodí a oprava stojí 500 $.

 

Mise

Loan Shark:

<Protection: Musíte jet převědčovat majitele obchodů, aby od vás přijali ochranu. Při tom vás čekají potyčky s členy cizích gangů, které ony obchody chrání. Zároveň musíte počítat s útoky na vaše obchody, ke kterým musíte dorazit co nejdřív, aby nebyl obchod zničen. Celkově je mise lehká, stačí dostat se na 15 level a máte dokončeno. Nenechte se zmást, pokud mise sama neskončila a číslo 15 neroste, ukončete ji samy šipkou nahoru.

Prostitution: Klasická pasácká mise jak jí známe ze San Andreas, odvez holku, vyzvedni holku, zabij úchyla, zabij únosce, vyzvedni holku, zabij neplatícího... Celkem 15 jobů a misy máte z krku, je poměrně jednoduchá a oddechová, i když na ní máte časový limit. 

 

 


 

 

vyhledávání

reklama

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies