GTA.cz

aktuality

komunita gta.cz

o hře

mapy

download

návody

galerie

ostatní

Rozhovor - s Vítězem soutěže Vojtou Honza Svatoš & Veronika Kailová | 21.02.2011

Ahoj Vojto, gratulujeme Ti jménem redakce k výhře ve Vánoční soutěži gta.cz! Tvůj příběh byl jednomyslně vybrán všemi členy vedení našeho webu, protože byl zkrátka nejlepší a to jak po stránce příběhu, tak pravopisné úpravy - což se ukázalo jako dost neobvyklé ;-). Po zveřejnění na webu zaujal i další lidi a proto je na čase, abys na sebe něco prozradil :-)
Takže třeba odkud jsi, kolik Ti je, co hraješ nejraději?


Mockrát děkuji za gratulaci. Jsem rád, že se v redakci líbil a jsem nadšený, že se líbil i „kolemjdoucím“.

Pocházím z Vysočiny, konkrétně ze Žďáru nad Sázavou a je mi osmnáct let.
Preferuji hry akčního rázu. Mezi nejhranější patří: pár dílů ze série Call of Duty, Battlefield a momentálně druhý díl vojenského simulátoru Arma. Pár let jsem se věnoval i SA-MP v klanech zvučných jmen. Nepohrdnu ani závodními nebo sportovními tituly, které hraji nejčastěji přes internet s kamarády. Konkrétně jsou to hry: DiRT 2, F1 2010 a FIFA 11


Chodíš na gta.cz často nebo ses o soutěži dozvěděl jen náhodou?

Na Váš web zavítám jen občas. Většinou jen kvůli stažení nějaké modifikace do GTA: SA. Ovšem jednou mě zaujalo i něco jiného než pouze nové blbůstky do GTA. Ano, byla to právě Vaše soutěž :).


Jak dlouho jsi váhal, že se přihlásíš s vlastním příběhem? A jakou sis dával šanci? :-)

Moc dlouho ne, spíše jsem si nedával moc velké cíle. Chtěl jsem nejdříve odeslat obrázek a později i vtip, ale ten jsem hned zavrhl. Nakonec jsem skončil u příběhu. Řekl jsem si, že buď to vyjde,        nebo ne – a s tím jsem se přihlásil.


Nabízí se otázka, jestli se věnuješ psaní článků, povídek nebo jiných textů pravidelně případně delší dobu, nebo byla toto tvá první povídka?

Povídky v takovémto rozsahu nepíši často, šlo pouze o soutěžní záležitost. Věnuji se ovšem psaní článků na jednom herním webu, ale ty nebývají pěti stránkové.


Co Tě inspirovalo, jak vznikl námět? Zápletka s podrazem byla jak ze života. Máš podobné zážitky s kamarády? :-)

Díky bohu nemám podobné zkušenosti ve svém životě a doufám, že ani mít nebudu. Nedá se říct, že by mě něco inspirovalo. Napadla mě zápletka, a jak to vše začalo a skončilo, to byl ryze nápad okamžiku.
Začal jsem psát a postupně mě napadaly další věci, které se přibalovaly a začaly tvořit příběh.


Myslíš si, že se hlavní hrdina zachoval správně, když svého kámoše nezabil, nebo si myslíš, že ho zabít měl? ;-)

To je opravdu dobrá otázka. Nezabít a být zabit, či zabít a žít s pocitem viny a rukami od krve dobrého kamaráda? Posouzení, zda udělal správně, nechám na názoru samotných čtenářů.


Jak to, že jsi měl v celém článku tak málo chyb? V některých konkurenčních textech byl totiž celkový počet chyb vyšší už po první větě ;-)

Nástroj na korekci chyb je mocná zbraň. Poté již stačí mírná znalost rodného jazyka, špetka inteligence a bystrá přítelkyně ;).


Jaké město nebo styl bys chtěl vidět v GTA5? Spousta negativních názorů na GTA IV bylo hlavně na to, že už v něm nejde dělat tolik věcí jako v San Andreas. Autoři se snažili o reálnější život, není to ale chyba? Neměla by se série vrátit zpět k větší arkádnosti? Nebo bys spíš chtěl vidět ještě reálnější prostředí a zákony, ale třeba s prvky RPG, kde bys musel postavu postupně učit a zlepšovat?

Rád masakruji. Čím více zničitelných předmětů, destrukce a zbraní, tím lépe (chápu, že není možné udělat každý dům zničitelný).  Ovšem, konkrétně, pokusy o nejreálnější jízdní model ve hře, jakou je GTA, neshledávám za dobrou cestu. Tento směr by měli vývojáři přenechat jiným žánrům a věnovat se především zábavě a nikoli přílišným pokusům o realitu, které se stejně v této série nepotkají s kladnými ohlasy hráčů.
Na druhou stranu prostředí GTA IV se mi líbilo, stejně jako svět v GTA: SA. V GTA 5 bych uvítal mix těchto dvou. Rozsáhlé město a v okolí menší budovy až skoro vesnici.
Osobně bych prvky RPG vynechal. Stejně jsem hned použil cheat, protože mě nudilo vylepšování každé zbraně a fyzických dovedností hlavního hrdiny. Já vím, jsem bídák :).


A nyní Ti na závěr dáváme prostor na sdělení čehokoliv, co budeš chtít našim čtenářům, naší redakci, případným zájemkyním, prostě komu chceš.

Psaní mám jako koníček. Dokud moje texty bude někdo číst a budou mít alespoň malý úspěch, budu psát dál. Držte se svých snů a nenechte se odradit neúspěchy. Třeba Vám to dopomůže k lepšímu a spokojenějšímu životu.


Díky moc za čas a za rozhovor. Užij si vybranou hru a přejeme Ti hodně štěstí v dalších soutěžích, kterých se určitě zúčastni, budeme jedině rádi.
Za redakci pokládali otázky ScoKing a Kajlin"

 

vyhledávání

GTA V v prodeji!

reklama

screenshoty dne

Screenshot dne
Vlak odnikiaľ - Planter

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies