GTA.cz

aktuality

komunita gta.cz

o hře

mapy

download

návody

galerie

ostatní

Zálohování dat Antonín Dvořák | 24.06.2009

Zálohování dat


Téma tohohle návodu je tak důležité, že ani nevíte jak. Je to vlastně nejdůležitější část veškerých úprav GTA San Andreas. A proč je tak důležitá? Když se prostě něco při instalaci nepovede a vy nemáte zalohu, nezbývá Vám nic jiného než přeinstalovat hru nebo si soubory nechat poslat od někoho jiného.

Jsou tři základní způsoby jak si vytvořit řádnou zálohu:
 
Prvním z nich je si zazálohovat kompletní archiv a ne jen jeho části. Např. když instalujete modely aut, tak je instalujete do GTA IMG archivu gta3.img (gta3.img najdete v adresáři s hrou ve složce models). Není tedy nic lepšího než si zazálohovat celý gta3.img soubor hned po nainstalování GTA San Andreas dokud je proste soubour originální. Dále pak pro instalaci aut je nutné si zazálohovat soubory carcols.dat, carmods.dat, handling.cfg a vehicles.ide, které najdete v adresáři s hrou ve složce data. Jakákoliv další záloha se odvíjí od toho, co budete instalovat. Vždy je nutné před započetím úpravy San Andreas udělat si zálohu originálních souborů, které hodláte upravovat.

Další z variant je vytváření zálohy jen požadovaných souborů pomoci programu IMG Tool, který stáhnete zde.

Například si otevřeme v IMG Toolu archiv gta3.img. Chceme si například udělat zálohu na auto regina.



Najdeme prvně soubor regina.dff (když zadáte do vyhledávání regina, tak to bude to první co Vám to hodí ;))



Rozbalíme nahoře Commands a dáme Extract



Pak si jen vyberete místo, kam chcete extrahovat soubory a je to.

Návod na instalaci modelů pomocí IMG Tool zde.


Poslední možností je vytvoření zálohy v GGMM.


Otevřeme GGMM a vybereme libovolný model. Např. regina.


Klikneme vpravo nahoře na Installer a vybereme Create backup.



Záloha se Vám vytvoří v adresáři, kde je nainstalovaná hra ve složce CarBackups.


 


Tímto jste si vytvořili plnohodnotnou zálohu daného modelu, kterou můžete kdykoliv obnovit následujícím způsobem.Opět najdeme model, který chceme obnovit do původní podoby.



Klikneme vpravo nahoře na Installer a vybereme Restore from backup.



Vyskočí na Vás tato tabulka, kde kliknete na Install mod.



Zde pouze kliknete na OK, čímž odklepnete zprávu o obnovení modelu.



Zde už vidíte opět původní model, který byl obnoven ze zálohy vytvořené pomocí GGMM.



Výše uvedeným způsobem obnovování zálohy lze instalovat i modely když máte záložní soubor vytvořený z nainstalovaného auta, více viz níže.

Pokud si tímto způsobem vytváření zálohy udělat vlastní zálohy s již nainstalovanými modely tak to uděláta tak, že zálohu vytvoříte až po tom, co nainstalujete samotný model. Doporučuji nejprve vytvořit zálohu původního modelu poté teprve nainstalovat model a odzkoušet ho ve hře, jestli je funční. Pokud bezproblémově funguje, tak smažte ve složce CarBackups původní zálohu a v GGMM vytvořte novou zálohu již nainstalovaného a podotýkám funkčního modelu. A vyda, záložní soubor s již nainstalovaným a funkčním modelem je na světě. Je to velmi užitečné, protože když budete někdy znovu hrát San Andreas nebo je poskytnete kamarádů, ušetří to spoustu času při vkládání do hry.

Poslední tip. Pokud máte San Andreas napěchované modely pěkných aut, motorek či já vím čeho a potřebujete například zformátovat disk a nechcete pak znovu vše instalovat, stačí si zazálohovat kompletní soubory, ve kterých jsou dané modely nainstalovány. V případě aut je nutné si zazálohovat gta3.img, carcols.dat, carmods.dat, handling.cfg a vehicles.ide. Množství těchto souborů se liší podle toho, co vše jste měnili.


 
V případě, že si i po důkladném pročtení nebudete vědět rady, stačí napsat maila na
DAntonin (zavinac) seznam.cz a pokud to bude možné, dostane se Vám odpovědi.

vyhledávání

GTA V v prodeji!

reklama

screenshoty dne

Screenshot dne
Vlak odnikiaľ - Planter

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies