GTA.cz

Lokace Martin Filous | 10.09.2008

V gta 2 jsou celkem tři města, do kterých se podíváte. Bohužel mezi nimi nemůžete cestovat.
Downtown:


 

Tohle je prostě normální zapadákov. V téhle čtvrti města jezdí ty nejhorší auta, je zde málo zbraní a vůbec je celé prostředí takové nevlídné. Má to však i své výhody. I když budete policii provokovat do té nejvyšší míry, vaším nejhorším nepřítelem budou pouze jejich SWAT týmy, které jistě hravě zvládnete.

Město si mezi sebou rozdělily tři více méně znepřátelené gangy, kterým jde o ovládnutí celého města. A vy jim v tom máte pomoci. Jako v každém městě i zde narazíte na prohnané šikmooké Zaibatsáky - na mapě šedá. Jejich největšími nepřáteli budou lehce idiotští Loonies - na mapě zelená, a ty pro změnu nemůžou ani v nejmenším vystát drogovou megakorporaci Yakuzu - na mapě modrá, která nenávidí Zaibatsu. Tomu říkám kolotoč. Mně osobně nejvíce vyhovovalo spojenectví s Yakuzou a Zaibatsu. To jsem si zajistil tak, že jsem nejdříve potěšil Yakuzu vyvražděním notného počtu Zaibatsáků a po té jsem si to u Zaibatsu vyžehlil tím, že jsem si pěkně podal Loonies. Stejný postup bych doporučoval i vám, neboť si myslím, že právě u Yakuzy dosáhnete těch největších výdělků a to samé platí i pro Zaibatsu.

K úspěšnému dokončení této čtvrti a postupu do další budete muset získat 1.000.000 $, což se vám podle mého názoru podaří velmi rychle.

Residential:



Jako další v pořadí na vás čeká čtvrť Residential, která již vypadá mnohem honosněji, než tomu bylo v minulém případě. Po městě se již prohánějí některé docela rychlé sportovní vozy a i zbraní máte k dispozici mnohem více. Možnosti bezpečnostních orgánů se také rozrostly. Protože v této čtvrti již žijí poměrně slušně finančně zabezpečení lidé, policie se mnohem více stará o jejich ochranu a tím pádem o vaši likvidaci. Základním policejním jednotkám již budou asistovat agenti FBI a věřte mi, že setkání s nimi není zrovna příjemnou záležitostí.
 
I v tomto případě si moc ve městě rozdělily mezi sebou tři gangy. První mafií jsou vaši staří známý z Downtownu, Zaibatsu - na mapě šedá, kteří si tentokrát za své sídlo zvolili efektivní ostrůvek na okraji města. K nim se však přidala dvojice nová. Prvním novým gangem jsou Redneck (čili Burani) - na mapě modrá, kteří jsou velice podobní Looniesákům z prvního města. Mají pro vás taktéž připraveny úkoly, a proto jsem se s nimi taktéž příliš neztotožnil. Druhým nováčkem jsou Scientists (Vědci) - na mapě žlutá, u kterých se dají sehnat některé opravdu kvalitní úkoly a přitom i velmi slušně placené. K tomu si můžete taktéž připočítat možnost dostat se velmi rychle ke zbrani jako je třeba bleskomet. I zde bych vám doporučil, abyste převážnou většinu úkolů plnili pro Zaibatsáky a Vědce. Jediným problémem je fakt, že Vědátoři nemohou Zaibatsu ani v nejmenším vystát, a proto si budete muset dávat dobrý pozor na to, jaké úkoly budete plnit.

Pro postup do další čtvrti se již budete muset pořádně otáčet, neboť nyní je limitem 3.000.000 $.

Industrial:



Poslední čtvrtí celého velkoměsta je Industrial. Tady už to všechno stojí za to. Po ulicích se prohánějí ty nejlepší sporťáky, normální auta, dodávky, tahače. Tahle čtvrť se opravdu povedla, neboť se mi zdálo, že se v ní autorům nejlépe podařilo nastínit pocit z opravdového žijícího města. Všude poskakují malinkatí lidičkové a vy máte opravdu pocit, že jste pouze jedním človíčkem ve stotisícovém městě. Silnice, dálnice a uličky již společně tvoří opravdu složité propletence, všude jsou samé nadjezdy a podjezdy, no vůbec to vypadá všechno moc fajnově. O pořádek na ulicích se již stará celý státní aparát a to včetně národní gardy.

Moc ve městě si tentokrát upevnila skutečná elita mafiánského podsvětí. V čele sídlí opět Zaibatsu - na mapě šedá. Následováni jsou však skutečnou perlou celé hry, Ruskou mafií - na mapě červená. A jako třetí potenciální vládci městského podsvětí, Krišňáci - na mapě žlutá. Zde vám snad ani nebudu radit, pro koho máte nebo nemáte pracovat, protože tady stojí za zkoušku všechny úkoly. Zvláště ty od Ruské mafie jsou vypečené. Ta má taktéž, podle mého názoru, nejfešnější provedení svých ulic, neboť se opravdu velmi podobají reálnému stavu měst bývalé SSSR. Snad vás proto nezarazí názvy čtvrtí s takovými jmény jako jsou Pravda, Lubyanka a další.

K ukončení hry budete muset splnit maximální počet vám zadaných úkolů, abyste dosáhli finanční hranice 5.000.000 $. 

vyhledávání

reklama

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies