GTA.cz |

GTA San Andreas - The Definitive Edition

Domácí stránka | RSS kanál | E-mail
GTA.cz

Cleo skripty Redakce | 30.12.2021

Stejně jako v původní titul, i remastrovaná verze GTA San Andreas nabízí podporu CLEO skriptů. Využívá k tomu knihovnu CLEO Redux, která kromě SCM skriptů přidává také podporu pro skripty napsané v jazyce JavaScript. Velkou novinkou je také dynamické načítání skriptů, které tak můžete do hry přidávat nebo mazat i přímo během hraní.
 

Co to CLEO je?

Knihovna CLEO "nabourává" hlavní herní skript a přidává do něj nový obsah na základě souborů, které si stáhnete a přesunete do složky CLEO Redux. Takto dokážete rozšířit možnosti hry například o tuningování vozidel i mimo garáže, teleportaci, vytváření map přímo ve hře a mnoho jiných funkcí.

 

O široké využitelnosti této knihovny svědčí i množství povedených CLEO skriptů, které byly napsány pro původní San Andreas.

 

Jak CLEO funguje? 

CLEO Redux využívá faktu, že hra nativně načítá soubory s příponou .asi jako doplňky pro zvukový systém hry. Po aktivaci CLEO načte obsah z rozšíření s příponou .cs a .js ve složce CLEO, a dynamicky přidá jejich obsah do souboru main.scm, obsahujícího hlavní logiku hry.

 

Na rozdíl od původních modifikací SCM souborů, které nevyužívaly knihovnu CLEO, se herní skripty nepřepisují přímo. Díky tomu mohou hráči dále využívat savy pro „nemodifikovanou“ hru a nemusí začít s hraním příběhu od první mise.

 

Jak CLEO nainstaluji?

  1. Stáhněte si aktuální verzi knihovny Ultimate ASI Loader x64 a CLEO Redux x64

  2. Otevřete adresář Win64 ve složce s nainstalovanou hrou. Ve výchozím nastavení by se měl nacházet na této cestě: C:/Program Files/Rockstar Games/GTA San Andreas - Definitive Edition/Gameface/Binaries/Win64

  3. Zkopírujte do složky stažené soubory cleo_redux64.asi a version.dll a spusťte hru, aby se mohly vytvořit všechny potřebné soubory a složky pro knihovnu

  4. Ukončete hru a vraťte se do složky s nainstalovanou hrou. Pokud vše fungovalo správně, v adresáři by měla přibýt složka CLEO. V případě, že váš systém nedovoluje modifikace adresáře s hrou, složka CLEO se vytvoří na následující cestě: C:/Users/ <vaše uživatelské jméno>/AppData/Roaming/CLEO Redux

  5. Stáhněte si CLEO skripty, které se vám líbí, a nakopírujte soubory s příponami .cs nebo .js do adresáře CLEO. Některé modifikace budou vyžadovat i nakopírování dalších souborů do jiných složek hry, proto si po stažení módu pozorně přečtěte návod od jeho autora.

  6. Po příštím spuštění hry budou vaše modifikace aktivovány, a můžete si je naplno vychutnat při hraní :)
 

 

vyhledávání

reklama

editorial

Grand Theft Auto 6 se nám po sakra dlouhém čekání již oficiálně ukázalo. Dočkáme se ale odložení, nebo to tentokrát nenastane? Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies