GTA.cz

Místa v GTA V Radek Raudenský | 14.12.2014

Srovnání míst v GTA V vs GTA SA

Mount Chiliad



 
 
Kdo by na tuto horu mohl zapomenout? Určitě si všichni vzpomínáme na to, jak jsme s motocroskou vyjeli výšku, vzali si padák skočili dolů... a znova a znova. V tu dobu jsme si ani neuvědomovali, jak krásná hora to bude v dalším dílu.

Jakými změnami prošla Mount Chilliad a jaké je srovnání staré X nové hory?

Zásadní změna je umístění. Zatímco ve starém SA byla hora umístěna v rohu celé mapy a okolo byla příroda, v novém díle je hora umístěna v centru mapy, rozkládá se po obrovské ploše Chiliad Mountain State Wilderness a okolo hory jsou tři malá městečka- Grapeseed, Paleto Bay a Sandy Shores. Chiliad je také největší horou (2744) ze všech 3 hor které v GTA V jsou (Mount Josian a Mount Gordon).
Bohužel pod horou už nenajdeme typické závodní stanoviště s koly nebo croskou, ani chatku, ve které jsme hráli mise.  Mount Chiliad se změnilo z temné mlžné hory na krásnou, obkvetlou horu plnou zeleně, na kterou se vydávají turisté. A co zde vlastně můžete dělat? Pro mě bylo při začátku hry rozhodně výhled z hory- užasná grafika společně s přídavným topidlem které jsme před zapnutím GTA V nazývali konzolí, nám ukáže celé Los Santos v plné kráse. Pokud nejsem romantik jako já, můžete si vzít krosku a sjet Mt.Chilliad po vyježděné cestě na hřbetu hory. Na vrcholu hory se nachází dřevěná plošinka, kde je dalekohled. Pokud se na plošinku kouknete zezadu, najdete zde vzkaz. Zkrátka vzkaz pojednává o tom, že se zde můžete vrátit po dohrání hry na 100%, při deštivém počasí s 1M dolarů. Co se stane, to musíte zjistit sami... a nebo si to najít na YT.

Grove Street

 

 

Pokud vám někdo řekne San Andreas, určitě se vám po Cj-ovi vybaví místo, kde jste prožívali začátky celého San Andreas. Myslím tím Grove street, ne strip club. A toto velmi známé místo se nachází i v GTA V, ikdyž ve velmi pozměněném stylu.Zatímco v San Andreas dominoval v Grove street  velký dům patřící CJ-ovi, v GTA V se bohužel  celé Grove street přestavělo do rodinných domků. Asi největší ránou pro milovníky starého SA je to, že Grove street je kontrolováno Ballasi, hlavními nepřáteli The Families ( Grove street family), kteří byli vytlačeni do sousedící ulice Davis.Jak už je dávno známo, GTA V se se svým příběhem nevrací do starších dílů, proto ani zde se příběh nijak nesetkává s Grove Street a zavítáme sem „povinně“ pouze v jedné misi, kde v řadách Ballasů jdete vyřídit jednoho drogového dealera, který prodává falešné drogy.

Easter Eggs

Jelikož Grove street je velmi známá lokace, pojí se s ní dost „velikonočních vajíček“.

1. Když dorazíte v misi Hood Safari do Grove street, můžete vidět 3 lidi kteří „unikají“  na kole z Grove street, a velice se podobají na Cj-e, Big Smoka a Ridera. Mohla by to být spojitost s jednou z prvních misí ve starém SA kde jste unikali před Ballasy na kolech.


2. Když unikáte s Lamarem, Franklin se zeptá co se stalo se zbytek členů The Families. Lamar odpoví, že většina umřela nebo se stali CEO  (bossy). Poukazuje nejspíše na Cj-e, který se stal velmi bohatým mužem v mladém věku.

 

 

Zajímavá místa s volným přístupem

Pacific Standart Public Deposit Bank




Tato banka je volně přístupná hráči, bohužel jediné co můžete v této bance využít jsou fungující bankomaty, a to je vše. Nemůžete jí vykrást, ale vypadá to že banka je konstruována na vykrádací akce v GTA Online. Pokud se posunete dále do banky, najdete zde mříže, které se nedají otevřít. Dostanete se  za ně jednoduchým způsobem. Pokud se nacházíte u mříží, zajděte si do Xbox store/PS store, ale předtím než se do něj dostanete, zmáčkněte tlačítko pro návrat. Vaše postava se poté teleportuje na druhou stranu, kde se můžete dostat až k sejfu, který je trochu pootevřený. Můžete ho otevřít tím, že do jeho trochu otevřené strany začnete střílet, tím se trochu pootevře a pootevře a pomocí postavy můžete sejf poté otevřít uplně.  Poté se dostanete k nefunkčním krabicím s penězi. Vypadá to jako kompletní heist připravený pro GTA Online

Pumpa 

 


V Sandy Shores se také nachází jedna pumpa, kam se můžete dostat. Ale je to trochu složitější. Pokud si obejdete celý objekt, vzadu bysste měli najít dvě okna, přes které jde vidět dovnitř. Musíte si proto vzít nějaké vyšší auto, vylézt na auto, poté na na výfuk větrací šachty a odtud poté můžete vlézt do okna. V bytě nenaleznete nic zajímavého, pouze spoustu chemického náčiní a funkční propan-butan(FUNKČNÍ!!!).
Po splnění misí pro Trevora bude objekt již dostupný.
 

Přehrada


 

U jezera kousek od Los Santos také můžeme najít přehradu. Není to sice nikterak zajímavé, protože v přehradě se nachází pouze malá místnost se šachtou, ale poté můžete vyjít na takové vyvýšené místo kde je docela pěkný výhled. Najdete zde v místnosti neprůstřelnou vestu a poblíž také jednu z částí z vesmírné lodi.

Fort Zanuco


 

Největší vojenský areál v Los Santos se nachází v Blaine County u Mount Josian.

Fort Zanuco je odkaz na legendární Area 69, které se nacházelo v poušti ve starém SA. Stejně jako Area 69, je tento vojenský prostor přísně střežený. Důrazně vám doporučuji vyhnout se leteckému prostoru nad tímto areálem, pokud nechcete dostat do zadku tepelně naváděné rakety, pokud se vám podaří nějakým zázrakem vyhnout, tak na vás stejně vyletí zdejší stíhačky. Pokud se dostanete dovnitř arélu, dostanete 4 hvězdičky, začnou po vás jít po zuby ozbrojení vojáci a tanky. Určitě si teď vybavujete ty tanky z SA, které na vás sice mířily, ale nevystřelili. Jo, to jsem si taky říkal. V areálu můžete najít vojenské auto Crusader, které jezdí po celém areálu, několik náklaďáků Barracks, v hangárech poté můžete najít vrtulník Buzzard, známý z dílu TBOGT, stíhačku P-996 a na next-genech i novou stíhačku Besra. V okolí poté projíždí už zmiňované tanky Rhino, které střílí, komu to nedošlo.

V centru celého areálu se objevují skvosty celého vojenského vozového parku. Jsou to bombardéry Titan. Mně osobně se nikdy nepodařilo tento bombardér ukrást, pouze jednou jsem s ním vzletěl. Pokud se někomu podaří ho ukrást, napište mi a máte ode mě malé bezvýznamné plus.

vyhledávání

reklama

screenshoty dne

Screenshot dne
Parkour - Tobias1102_SK

editorial

Grand Theft Auto 6 se nám po sakra dlouhém čekání již oficiálně ukázalo. Dočkáme se ale odložení, nebo to tentokrát nenastane? Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!