GTA.cz

aktuality

komunita gta.cz

o hře

mapy

download

návody

galerie

ostatní

Létání AnhHai | 17.02.2008

Létání se v San Andreasu dostává do popředí a spolu s automobilovou dopravou, patří k nejrozšířenějším prvkem dopravy v SA.

 

1. Padák

 

 

 

Padák sice není dopravním prostředkem, ale mnohokrát vás zachrání. Ovládání je snadné, po výskoku musíte včas otevřít padák a pak pomocí pohybových kláves ovládat pád. CJ však padá moc rychle dolů. Ke snížení rychlosti dopadu, větší vzdálenosti dopadu a lepšímu ovládání, je dobré pokrčit nohy.

 

2. Jetpack

 

 

Velmi oblíbený "dopravní" prostředek. Svými vlastnostmi připomíná padák, tudíž pád z výšky vám neublíží a dokáže vás dostat do nedostupných míst, kde i vrtulník má problém přistat. Rychlost Jetpacku je pomalá, takže nedoporučuji na velkou vzdálenost se s ním dopravovat. Během létání máte možnost střílet ze samopalu, takže rozhodně nebudete bezbranní. JetPack se vám zpřístupní po dokončení mise The Black Project. Navíc pokud spadnete do vody, tak z ní v klidu zase vyletíte.

 

3. Hydra - stíhačka a vrtulník

 

 

   

 

Velmi oblíbené letadlo. Jde o stíhačku, která může být jak vrtulníkem, tak i stíhačkou a to vše za pomoci trysek. Poprvé se vám představí v misi s Mikem Torrenem, kde máte jít zničit několik špionážních lodí .

Minikurz v létání s hydrou
Hned, jak vlezete do letadla, stiskněte šipku nahoru, čímž letadlo se vznese a pak změnou pozic trysek za pomocí NUM 2 a NUM 8 dosáhnete přeměny z vrtulníkového módu na stíhačku.

 

 

4. Hydra - křídla smrti v oblacích

 

  

 

Hydra samozřejmě není nevinné letadlo, je to smrtící zbraň nejvyššího stupně. Je vybavena tepelně řízenými raketami. Kombinací raket a rychlosti je téměř neporazitelná (samozřejmě v rukou zkušeného).

Jak používat rakety?
Nejdříve musíte mít na dohled nepřítele, pak stiskněte mezerník, čímž ho zaměříte. Musíte ho držet tak dlouho, dokud zaměřovač nezčervená, pak stiskněte CTRL. Raketa si najde svou oběť sama, pokud se vám nepovedl první útok, tak to zkuste znova.

 

 

 

Někdy se vám stane, že i na vás byla vystřelena raketa. Hydra však má ve výbavě také světlice, které slouží jako návnada pro nepřátelské rakety. Stisknutím levého myšítka dojde k vypuštění návnady.

 

 

 

Pokud se vám povede zásah, tak můžete vidět ohnivou kouli, které míří nehorázně vysokou rychlostí k zemi.

 

5. Hydra - hledání hydry

 

 

 

Hydra se vám pak uloží do hangáru u letiště ve Verdant Meadow a na vojenské základně kousek odtud pak můžete najít další dvě stíhačky. Avšak ukradení těchto strojů ze základny je nebezpečné, neboť okolo jsou rakety země - vzduch. Někdy se stane, že nenajdete svoje letadýlko v hangáru, tak je dobré zaletět k vojenské základně, stačí abyste viděli jejich hydru a pak se vrátili zpět ke svému hangáru a mělo by se tam objevit také (jakási chyba ve hře).

 

6. Letiště

 

  

Los Santos                                            San Fierro                                               Las Venturas

 

  

 

Na letišti, kromě ukradení nějakého toho letadla se také můžete za malý poplatek nechat dopravit do jiného města. V každém městě najdete jedno letiště, kde je vchod. Uvnitř si pak koupíte letenku a zvolíte si cíl vaši cesty. Následně budete dopravení do požadovaného místa.

Pozn.: Všiměte si, že u každé brány na letiště je budka a v ní člověk. Pokud u něj zastavíte, tak vám začne povídat něco ve smyslu, že pilotní průkaz má dnes už každý, nebo že nechápe, jak jste se sem mohli dostat.

 

7. Freefall - peklo ve vzduchu

 

 

Freefall patři k velmi obtížným misím. Nyní bych vám dal pár rad, jak tuto misi překonat. Takže, hned na začátku musíte letět co nejvýše a pozorně sledujte radar. Až uvidíte, že je cíl na dohled, tak rychle otočte letadlem tak, abyste byli za tryskáčem. Musíte ale pořád udržovat větší výšku než nepřátelské letadlo a až ho uvidíte pod sebou, tak střemhlavým útokem leťte k němu. Vzhledem k tomu, že Dodo je pomalejší než tryskač, tak během volného pádu (gravitace a tak) máte vyšší rychlost a v pohodě doženete letadlo.

 

 

 

vyhledávání

GTA V v prodeji!

reklama

screenshoty dne

Screenshot dne
Vlak odnikiaľ - Planter

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies