GTA.cz

Návod Honza Svatoš | 30.09.2008

Základní mise

 

1. In the Beginning

Náš příběh začíná někdy kolem roku 1986, kdy se mafie rozhodla proniknout do obchodu s drogami i v jižní oblasti. Váš šéf, Sony, vás pošle spolu s Kenem vyřídit první obchod. Bohužel, obchod se nepovede, padnete do léčky a přijdete jak o drogy tak o peníze. Po úvodním intru s přestřelkou se rozloučíte s Kenem a nasednete do auta. Tím odjeďte k hotelu Ocean View (místo na mapě označené malým růžovým čtverečkem - později se z něj stane místo, kde můžete hru uložit a je označen malou růžovou kazetkou ). Vejděte do hotelu a směřujte ke schodišti na další značku. Sonymu se po telefonu snažíte vysvětlit, že to byla past a že jste nemohli nic dělat. Sonymu je to ale jedno, chce své peníze zpět!

Co vám zbývá, než se pokusit dostat peníze zpět, případně vypátrat viníky. Od hotelu jeďte zpět ke Kenovi, který má svoji právnickou kancelář označenou na mapě písmenem ). Bez těch správných kontaktů s podsvětím to ale nepůjde, proto vás Ken pošle na párty, která se koná na jachtě plukovníka Juana Garcia Corteze, který vám snad poradí. Ještě před tím byste se ale měli převléct do něčeho společenského - oblek seženete v obchodě Rafaels, na mapě označeným malým tričkem . Po převlečení vám autoři nenápadně nabídnou novinku v GTA: VC - jízdu na motorce. Pokud si chcete zkusit jízdu na motorce, není nic snazšího než si ji půjčit od toho hodného pána, který vám ji přivezl až pod nos. Na motorce, v autě, nebo pěšky směřujte na vyznačené místo na mapě, na molo číslo 2, k jachtě.
 

2. The Party (Ken Rosenberg, L)

Na párty se seznámíte s hostitelem Cortezem, který vám představí svoji dceru - Mercedes. Ta vás provede po jachtě a povypráví vám o všech důležitých lidech podsvětí. Po příchodu Diaze vás poprosí, abyste ji odvezl do města, do klubu Pole Position.

Odměna : 100 $

3. Back Alley Brawl (Ken Rosenberg, L)

Ken Rosenberg vás pošle za Angličanem jménem Kent Paul, který se pohybuje v Malibu Clubu. Najděte ono místo na mapě a vejděte... Během přátelského rozhovoru (kdy se Kent octne na podlaze), se dozvíte, že si máte promluvit s nějakým šéfkuchařem, v postranní uličce v Ocean Drive. Po animaci ho ve rvačce zabijte a seberte mu mobil. Objeví se Lance, navrhne vám spolupráci a dá vám zbraň. Zároveň se však objeví tři další rozzuření kuchaři. Lance se dá na útěk a vy ho následujte. Běhá se pomocí stisknutí klávesy Shift. Sledujte Lance do jeho auta a nasedněte. Bude řídit. Odvezte Lance k prodejně zbraní (Ammu-nation - ). Tam vám bude vysvětleno, jak se nakupují zbraně. Pokud máte peníze a zájem, můžete vystoupit a něco si koupit. Pokud ne, odjeďte zpět k hotelu, kde vás Lance opustí.
Tip: Nemáte-li příliš času, neobtěžujte se mluvit ani prát s kuchařem, prostě ho přejeďte autem...
Tip 2: Chcete-li získat sekáček na maso, zabijte kuchaře, co vás pronásledují.

Odměna : 200 $

4. Jury Fury (Ken Rosenberg, L)

Ken vás ke konci animace pošle za dvěma členy poroty, kterým byste měli změnit názor. Změníte ho tak, že jim lehce upravíte karosérii jejich aut. K tomu se nejlépe hodí kladivo nebo podobný nástroj. Ale kdo ho vzít. Až skončí animace, uvidíte, že to není neřešitelný problém. Splašte dopravní prostředek a rozjeďte se k místu na mapě označeném žlutým čtverečkem. Kladivem mlaťte do auta, dokud nezačne hořet, pak ustupte. Až bouchne, vykřiknete v animačce dobrou radu za utíkajícím porotcem.
Vyrazte na místo označené žlutým trojúhelníkem. Tady to ani nedá tolik práce, auto nemusí ani bouchnout. Stačí ho jen trošku odstrojit od plechů....
Tip: u prvního auta můžete použít jiný způsob. Kladivem vezměte přes hlavu přímo pana porotce. Ten nasedne do auta a začne prchat, ale narazí. Nyní půjde auto zlikvidovat snáze.
Tip 2: pokud u auta číslo 2 vybuchne jiné auto, např. to, kterým na místo dorazíte, nemusíte už ani použít kladivo.

Odměna : 400 $

5. Riot (Ken Rosenberg, L)

U Kena je na návštěvě Avery Carrington, majitel stavební společnosti. Má pro vás malý kšeftík. Zajděte si k Rafaelovi ( ) pro slušivé montérky a dostavte se na označené místo na mapě. Vaším úkolem je vyvolat nepokoje ve stávkujícím davu. To uděláte tak, že svým kladivem (pokud ho ještě máte) nebo pěstmi, bacíte do čtyř dělníků. Tím se strhne rvačka, brána se otevře a vyběhne z ní ochranka. Nečekejte na to, než vás praští dělníci nebo ochranka a vejděte do oploceného dvora. Jsou zde tři nákladní auta, která si přímo říkají o zničení. Máte-li zbraň, střelte do sudů s výbušninou, která se o zkázu postará za vás. Nemáte-li zbraň, ukradněte auto, odjeďte s ním a zničte ho. Např. shozením do vody - přes most a doprava, na Washington Beach chybí zábradlí.
Tip: Přeparkujte všechny tři auta k jednomu ze sudů s výbušninou, pak stačí jedna rána...
Tip 2: Do sudů se dobře střílí brokovnicí - tu získáte velice snadno, stačí nasednout do policejního auta (nejbližší je na Washington Beach - za mostem, kousek od Spand Expressu)

Odměna : 1 000 $

6. Four Iron (Avery Carrington, A)

První prácička pro Averyho. Vašim úkolem je usmrtit jednoho nepohodlného člověka, který zrovna hraje golf na golfovém hřišti (no ještě že ho nehraje na zimáku ;-). Dojeďte si pro golfový obleček, abyste lépe zapadli a nebyli nápadní. Najdete ho v obchodě Jocksport ( ). Hurá na golf! Projděte bezpečnostní branou, která vás bohužel zbaví palných zbraní, ale nechá vám bodné, sečné apod. Pokud takovou nemáte, hned za pravým rohem je golfová hůl. Dle mapy najděte oběť, ale bacha na ochranku. Likvidace je už na vás... Pokud vám začne pan oběť ujíždět v golfovém vozíku, následujte ho stejným stylem a vytlačte ho do jezera.
Tip: Na golfové hřiště se dá dostat i se zbraněmi, stačí si vlevo od vchodu přistavit auto a přeskočit po něm za plot.
Tip 2: Jestli se nechcete honit v golfových vozidlech, tak je před zaútočením pěkně odstrkejte do vody.
Tip 3: Když se vám nepovede prchající oběť dohonit ještě na hřišti, nezoufejte. Oběť po několika kolečkách po hřišti zajede k východu a naskočí do připraveného auta s řidičem. Ve městě na silnicích snad budete mít více štěstí...

Odměna : 500 $

7. Demolition Man (Avery Carrington, A)

Pan Carrington vám ve své limuzíně naznačí, že se potřebuje zbavit jedné budovy. Úkol to bude hlavně zaměřený na vaši šikovnost. Budete muset ovládat vrtulník na vysílačku! Podle mapy najděte dodávku TopFun, která je asi 200m směrem doleva.
Zde asi čekáte, že vám popíši, jak se ovládá vrtulník. Nuže dobrá, vrtulník se ovládá blbě. :-) Pomocí minihelikoptéry seberte první výbušninu a tím spustíte odpočet času. Ano, tato mise je na čas, máte zhruba 7 minut na to, abyste rozmístili čtyři bomby do všech pater budovy. Výbušninu umístíte tak, že přiletíte přesně nad sud v růžové značce a upustíte výbušninu (standardně je to levým tlačítkem myši). A vrátíte se k dodávce pro další. Snadné. Doporučuji začít od nejvrchnějšího patra a po cestě likvidovat dělníky a střílející ochranku. Likvidace probíhá vrtulí, stačí ji nasměrovat směrem do útočníka. Snažte se chovat k vrtulníčku ohleduplně, protože při více nárazech by vám mohl udělat bum a vy budete muset začít od začátku....
Tip: Než seberete první výbušninu, doporučuji se naučit létat.

Tip 2: Pokud vás obtěžují dělníci a ochranka, nesbírejte s vrtulníkem výbušninu, ale leťte nejprve na stavbu a vrtulí je postupně všechny rozemelte na přátelštější podobu. Pak si zaleťte pro první výbušninu a tím teprve začne odpočet času.  Tip poslal Zelda

Odměna : 1 000 $

8. Treacherous swine (Colonel Cortez, C)

Colonel Cortez, váš přítel na jachtě, po vás chce službu, kterou dobře zaplatí a ještě tím prý pomůžete vyšetřování zmizení vašich, tedy Sonyho, peněz. Proč mu tedy nevyhovět. Plukovník chce, abyste zabili Gonzálese motorovou pilou. Vyhledejte tedy podle mapy Gonzálesův úkryt. Gonzáles se moc neukrývá, naopak, baví se u bazénu na střeše jednoho luxusního hotelu. Vejděte tedy do hotelu, zbavte se ochranky a zabijte Gonzálese. Pokud uteče ven, nic se neděje, venku ho doženete ještě rychleji. Vrůůůům.
Tip: Není pravda, že Gonzáles musí zhynout motorovou pilou. Stačí, když ho na ulici přejede nějaké auto, nejlépe to vaše :-)

Odměna : 250 $

9. Mall Shootout (Colonel Cortez, C)

Jste vyslán na předávku, která se má uskutečnit v prvním patře nákupního střediska v Ocean Beach naproti nemocnici. Onen kurýr s těžkým francouzským přízvukem vám už skoro podává kufřík s kradenými chipy, když v tom zaútočí jednotka rychlého nasazení, kurýr se vyleká a zdrhne. Sledujte ho. Nasedne na jednu ze dvou motorek a kvapem uhání pryč. Vy ho následujte na druhé motorce. Při nejbližší příležitosti toho žabožrouta srazte a zabijte. Kufřík seberte a rychle odvezte zpět do přístavu Cortézovi.
Tip: Kurýr nasedající na motorku nemá rád olovo v zádech. Ušetříte si tím hodně času.

Odměna : 500 $


10. Guardian Angels (Colonel Cortez, C)

A zase budete asistovat u předávky. Tentokrát jste placený jako ochranka pro Diaze. Dojeďte si na určené místo na mapě pro zbraň. Je to Kruger, automatická rifle, která má zaměřování z pohledu první osoby (zapíná se pomocí pravého tlačítka myši). Sotva se domazlíte se svoji novou zbraní, objeví se Lance ve svém bílém Infernu. Nasedněte tedy a podle mapy dojeďte na místo předávky. Zaujměte taktickou pozici nahoře na schodišti, skrčte se (standardně pomocí klávesy C) a hlídejte hladký průběh předání kufříku. A co čert nechtěl, problémy. Braňte a chraňte jak Diaze tak Lance. V případě úmrtí jednoho z nich, mise končí. Až vystřílíte nájezdníky v autech, objeví se dva členové kubánského gangu na motorkách. Jeden z nich sebere kufřík a ujíždí. Druhý je zasažen a padá. Vy musíte sebrat jeho stroj a vydat se stíhat toho prvního šmejda. Dohonit, zastřelit, sebrat kufřík, dovézt ho Diazovi na místo předávky a sklidit pochvalu, to je vše. Diaz vám ještě slíbí, že se brzy uvidíte... Po chvilce se také ozve telefonem a pozve si vás. Otevírá se vám Starfish Island.
Tip: Vše zní složitě, ale je to velmi snadné. Snad si jen dávejte bacha na oba směry, kudy Kubánci mohou přijet.

Odměna : 1 000 $

11. The Chase (Ricardo Diaz, D)

Nový šéf je trošku psychopat, ale co, hlavně že má peníze, která tak nutně potřebujete pro Sonyho. Diaz vás poštve na zloděje, který ho okrádá. Podle mapy se dostavte k domu, kde onen lumpík bydlí. Nakoukněte oknem do jeho bytečku... Není doma... Ale jakmile se otočíte, uvidíte ho v horním patře, jak před vámi zdrhá. Nestřílejte  po něm, jen ho sledujte. Poběží po střechách až na konec bloku domů a tam seskočí přes kontejner dolů. Nasedne ke kumpánovi a začnou ujíždět. Znárodněte malý skútr, který parkuje vedle kontejneru a pronásledujte je. Budou po vás střílet, tak si udržujte odstup a kryjte se za auty. Pokud vám zasáhnou pneumatiku, doporučuji ukrást jiné vozidlo. Při sledovačce obkroužíte nákupní středisko a přes most dojedete až na Prawn Island, kde u první vily vpravo zastaví a utečou do domu. Mise je splněna, víme že se jedná o špinavý gang Portorikánců.
Tip: Pokud sestřelíte střelce z auta, nasedne do jiného auta a už ho stačí pouze sledovat.

Odměna : 1 000 $


12. Phnom Penh ´86 (Ricardo Diaz, D)

Je na čase dojít si k Portorikáncům pro to, co patří Diazovi. S Lancem nastoupíte do helikoptéry, vyfasujete zbraň a letíte směrem k Prawn Islandu. Po cestě se můžete učit strefovat do různých cílů, abyste byli co možná nepřipravenější na to, co váš čeká. Na Prawn Islandu následuje malá válka, vás jednoho proti celému gangu. Z helikoptéry postupně likvidujte všechny živé terče, nábojů máte neomezeně, tak si nedělejte hlavu s úplně přesným mířením. Po likvidaci všech a všeho vás Lance vyklopí u té vily, ve které zmizel zloděj z minulé mise. Jděte opatrně ke vchodu, zastavte se v něm a vystřílejte celou halu. Další a poslední obránce čeká na konci schodiště. Už jen on vás dělí od kufříku a od zpáteční cesty s Lancem...
Tip: Máte-li málo zdraví, najdete ho po přistání za sebou, u kašny. Máte-li málo štítů/brnění, jděte z kopce dolů k filmovému studiu. Naproti němu je plot s vchodem, kde brnění leží.

Odměna : 2 000 $
 
Pokud jde vše podle plánu, zpřístupní se vám nyní celý ostrov. Také máte na výběr, pro koho plnit mise, jestli pro Diaze, Avera nebo Colonela. Také je možné dojet k telefonu pro první telefonickou misi. Návod pokračuje u Diaze:


13. The Fastest Boat (Ricardo Diaz, D)

Ricardo Diaz podniká v různých směrech, proto vás nepřekvapí, že se chce zmocnit té nejrychlejší lodě. Najdete ji v loděnici ve Vice Portu (jih nového ostrova). Zabijte stráže a dostaňte se blíže k lodi. Animace vám ukáže, že loď je potřeba spustit na vodu a odpoutat. Spínač najdete v hale. Opět následuje malá přestřelka, kterou jistě hravě zvládnete. Doběhněte k lodi, skočte do ní a dojeďte na Starfish Island k sídlu Ricarda Diaze.
Tip: Doporučuji mít plné zdraví a plné brnění. Pokud vás budou na lodi honit policisté, nebojujte s nimi, jen je objeďte.

Odměna : 4 000 $

14. Supply & Demmand (Ricardo Diaz, D)

A další mise pro Diaze. V animaci nasednete do člunu, který jste v minulé misi ukradli. Řídíte vy, Lance bude střílet. Co možná nejrychleji dojeďte dle mapy k jachtě pro zboží. Soupeřem vám budou čtyři pomalejší čluny, které ale mají malý náskok. Jeďte opatrně, ať se někde nezaseknete. Pokud dojedete k jachtě jako první, vyměníte si pozice s Lancem a pojede se zpět. Teď je vašim úkolem střílet nepřítele. Nejdřív na lodi, potom na pravém molu, pak jeden vrtulník a na závěr opět jeden člun. Ještě dojet k Diazovi a je to...
Tip: V pozici řidiče jeďte skutečně opatrně, dokonce si do zatáček i přibrzděte. Na rovince totiž soupeřům ukážete záda! Totiž záď :-)

Odměna : 10 000 $

15. Sir, Yes Sir ! (Colonel Cortez, C)

Colonel si vás pozval, aby vás požádal o pomoc při získání tanku. Maličkost, že? Náhodou jede na nábřeží v Malé Havaně vojenský průvod, kterého součástí je i tank. Dojeďte tedy na místo a zlikvidujte ochranu tanku. Jak na to? Cest je víc. Samozřejmostí je mít zbraň, plné zdraví a maximální štít. Já to dělal tak, že jsem autem zablokoval kolonu, pak jezdil druhým autem kolem a přejížděl pobíhající vojáky. Ti co nechtěli běhat a nechat se přejet, byli zastřeleni. Nejdůležitější voják je ten, který sedí na tanku. Dokud ho nezabijete nemůžete do tanku nastoupit. Pokud je mrtvý a nikdo jiný vás neohrožuje, nasedněte do tanku. Vyhodíte při tom jeho řidiče, kterého se ale bát nemusíte, stačí rychle z místa incidentu odjet, aby vás nevyhodil zase on. S tankem, kterému stále ubývá životnost, musíte dojet do garáže v Little Havaně. Nemusíte nijak zvlášť pospíchat, ani se vyhýbat policistům, kteří na vás budou dorážet a blokovat vám cestu. Tank rozhodně nevybouchne. Sledujte jeho životnost a pomalu jeďte za cílem. Dojeďte ke garáži a až se otevřou vrata, zajeďte do ní. Vystupte, vylezte z garáže ven a mise je splněna.
Tip: Můžete použít Blitzkrieg, tj. bleskovou válku. Stačí přijet ke koloně, zastřelit vojáka na tanku, nastoupit do něj a o útočící vojáky se nestarat. Při troše štěstí to vyjde. Ale přijdete o přestřelku ;-)

Odměna : 2 000 $


16. Death Row (Paul Kent, K)

Začátek této mise je u Paula Kenta v Malibu clubu (písmeno K). Dozvíte se, že Diaz chytil Lanceho a drží ho na smeťáku na druhé straně města. Sežeňte si rychlé auto, 100% brnění a 100% zdraví a nějakou prima pistolku. Dojeďte na smeťák a pořádným nárazem rozrazte barikádu ve vjezdu. Tím zabijete pár lumpů a můžete si po nich sebrat kvalitní Krugery. Postupujte opatrně, ale rychle, směrem ke žluté značce na mapě. Lance je až v zadu v kůlně, připoután k židli. Po cestě si dávejte pozor na střelce, kteří jsou za každým rohem, i na pracovních strojích. Pokud je stihnete všechny pozabíjet včas, Lance zachráníte. Následuje animace, kde se dozvíte, že Diaz je ta bestie, která zabila Lanceho bratra a vás dostala do toho průšvihu se spackanou předávkou drog.
Nastupte do auta vedle kůlny a dovezte Lanceho do nemocnice v Downtownu. Jakmile však opustíte brány smetiště, začnou vás pronásledovat Diazovi hoši v autech. Můžete s nimi soupeřit v umění řídit, nebo jezdit zkratkami, případně je zavést do nějaké slepé uličky a tam jim vnutit olověný obsah vaší zbraně. Zkrátka, ať to uděláte jakkoli, je jedno, důležité je dojet k nemocnici a vysadit Lance. V animačce se s ním dohodnete na dalším postupu proti Diazovi a mise je dokončena.

Odměna : 0 $

17. Rub Out (Ricardo Diaz, Lance, D)

Je čas zlikvidovat Diaze a přebrat jeho obchodní aktivity. Dojeďte na schůzku s Lancem, která se koná na Starfish Islandu, před Diazovým domem. Lance vám dá pořádnou zbraň a vyrazíte na lov. Diaz se nachází ve své kanceláří v 1. patře vily. Přední vchod je zamčený, musíte tedy vilu obejít a vniknout kolem bazénku dovnitř. Přirozeně vás při tom budou otravovat statické stráže, které jednoduše likvidujte. Upozornění - Lance jde sice s vámi, ale velký pomocník to tedy není. Nejen že se do nikoho nestrefí, ale ještě musíte neustále hlídat jeho zdraví.
Přes stráže se tedy dostaňte do vily, u bazénku se dejte vpravo a chodbou projděte na schodiště. Po něm vyjděte až do prvního patra - opět pozor na všudypřítomné stráže. Diaz se objeví, až budete blízko jeho kanceláře a zabijete stráže. Až se objeví, palte do něj ostošest! Vydrží toho víc než stráže, že by pancéřové sádlo? :-)
Animace, popřání Diazovi dobré noci a vila je vaše.

Odměna : 50 000 $

Vila, aneb Tommyho dům: od teď ji považujte za svoji základnu. Můžete zde ukládat pozici, před domem stojí Infernus a limuzína Stretch, na střeše máte vrtulník a do garáže můžete uložit dvě auta. V nejnižším patře najdete vestu, zdraví a pár zbraní. Kromě toho se vám před domem objevují zbraně (u zábradlí) a druhý vrtulník (u bazénu), v závislosti na tom, jak sbíráte balíčky. Po dokončení hry (na 100%) si budete moct v přízemí dokonce najmout i tříčlennou ochranku.
Také se zde odkrývají nové mise (písmeno V) , ale nejprve pojďme dokončit příběhovou linii hry:

18. Two Bit Hit (Avery Carrington, A)

Poslední mise pro Averyho. Zajeďte si do Little Havany vzít kubánské hadry a pak zamiřte na místo setkání. Hawaiský gang čeká v plné síle u místní pizzérie. Šipkou je označen člověk, kterého musíte zabít. Ideální strategie je prorazit svým autem zátarasu složenou jen z Voodoo auta a řidiče, zastavit před pohřebním vozem a tím ho zablokovat. V té chvíli si už musí Hawajané myslet, že je napadl jakýsi kubánec. Nechejte je přitom a bez milosti je postřílejte. Nejdůležitější terč vám možná pláchne, nasedne do pohřebáku a začne mizet. V tom případě seberte nejbližší dopravní prostředek a stíhejte ho. Pozor, z pohřebního vozu sem tam vypadne rakev s výbušninami, které mohou velmi poškodit váš vůz, proto je velkým obloukem objíždějte. Předjeďte vůz uprchlíka, zablokujte ho a zastřelte ho. Pokud se to povede, mise je hotova a běžíme pomoci Cortézovi.
Tip: Pohřební vůz uvidíte pouze v této misi, nikde jinde se ve hře nevyskytuje!
Tip 2: Kubánský převlek v mé verzi už nešel nikdy sebrat. Že by chyba hry?

Odměna : 2 500 $


19. All Hands on Deck! (Colonel Cortez, C)

Cortez se již necítí být v bezpečí a proto chce zvednout kotvy a se svoji jachtou odjet. Přizve si vás, abyste se mu pomohli dostat se pryč. A udělá dobře, protože hned po opuštění mola přijíždí dvě limuzíny plné Francouzů, kteří chtějí dostat plukovníka živého nebo mrtvého. Váš úkol je jasný, odrazit útoky nepřátel a přežít. Na palubě se po chvilce objeví zdraví a zbraň, přesto budete mít nábojů brzy nedostatek.
První várka je snadná, jsou to tři loďky s posádkou. Druhá várka je už horší, objeví se až když dorazíte k mostu, kde vás zablokuje několik lodí. Pokud si při obranných povinnostech najdete chvilku, prostřílejte jachtě cestu a potopte pár lodí.
Poslední útok vedou dvě obyčejné helikoptéry a jedna vojenská - Apach. Po jejich zlikvidování je cesta volná a jachta se vydává na volné moře. Plukovník vám poděkuje, vysadí vás na svůj oblíbený člun a poprosí, zda-li byste mohl dohlédnout na Mercedes (na dceru, ne na auto :-).
Tip: Jediný tip - opatřete si před vstupem na jachtu pořádný arzenál zbraní, půjde vám to lépe.

Odměna : 5000 $

20. Shake Down (Vercetti, V)

Chcete-li ve městě něco znamenat a dostat se k větším penězům, musíte všem ukázat, kdo je tady pánem. Začneme tedy zastrašováním. Máte 5 minut na to, abyste dojeli podle mapy k obchodnímu domu a vymlátili v něm všechny označené výlohy. Tím si získáte respekt a peníze za ochranu (neboli výpalné).
Tip: výlohy se dají likvidovat nejlépe automatickými zbraněmi, ale výbušniny jako např. granáty mají také své kouzlo.

Odměna : 2 000 $ a možnost nákupu komerčních budov


21. Bar Browl (Vercetti, V)

Jeden z majitelů baru zlobí a nechce platit, protože už platí jiné ochrance. Musíte ho přesvědčit a konkurenci zlikvidovat. Naberte do auta dva pomocníky a vyrazte na Washington beach. Před barem stojí dvoučlenná ochranka, kterou bude nejjednodušší přejet jedním šmahem, jedním tahem (jak se zpívá v jedné reklamě). Ale pokud jste zastánci palných zbraní, vystupte a zastřílejte si. V animačce vám majitel baru řekne, že klidně bude platit a je mu jedno komu. Ale že smlouvu má s DBP Security, kterou najdete sídlit o dva bloky severněji.  Od teď máte 5 minut na likvidaci všech ozbrojenců ve dvorku oné bezpečnostní služby. Máte-li granát, hoďte jim ho pod auto a dorazte toho kdo zbude. Druhá možnost je vylézt si na protější schody a ostřelovat nepřítele postupně. Až vy nebo vaši pomocníci zabijete posledního člena DBP, ozve se výbuch a začnou před vámi prchat ještě dva motorkáři. Je nutná jejich likvidace, proto je dožeňte a zabijte. Opět jsou dvě možnosti. Buď je srazíte dokud budou v pohybu na motorce nebo si počkáte, až dorazí k majáku a sesednou. Celkem by mě zajímalo, co u toho majáku dělají... že by pozorovali moře a západ slunce? :-)

Odměna : 5 000 $
 
22. Cop Land (V)

Při potloukání se před vilou narazíte na Lance, jak nadává jednomu z vašich lidí, protože něco podělal v supermarketu na severu města. Je jasné, že to musíte napravit jedině vy s Lancem, ale nebude to tak snadné, protože místo je velmi dobře střeženo mnoha policisty a vchod je střežen dokonce vojáky. Jediný způsob je převléct se za policisty a proklouznout všem přímo před jejich očima. Jak na to? Jeďte do Vice Pointu k označené garáži. Dělejte trochu nepořádek, bušte do lidí, do aut, dokud nevzbudíte zájem policie. Dosáhněte druhé úrovně hledanosti a pronásledující policajty zaveďte do otevřené garáže. Malá animace a ven už vycházíte jako poldové s perfektně padnoucími uniformami. Nasedněte do policejního auta, které parkuje za garáží a vydejte se do obchoďáku. Nenápadně a s úsměvem projděte až do kavárny, kde položte výbušninu. A teď máte !5! vteřin na to, abyste vzali nohy na ramena a utekli před obrovským výbuchem!
Vaše hledanost okamžitě stoupne na 5 hvězdiček a bude velmi obtížné vyhnout se zátarasům na cestách a dorážejícím policistům. Proto pokud můžete, sbírejte bonusové hvězdičky a pokud nemůžete, sežeňte si civilní auto a zajeďte si do Respray Shopu. Ovšem největší frajeři nedbají na počet hvězdiček a policistů a jedou za svým cílem hlava nehlava. Cíl cesty je samozřejmě ve vaší vile. Jen připomínám, že celou misi musíte zvládnout společně s Lancem, takže ho chraňte a neujíždějte mu, i když by si to někdy fakt už zasloužil. :-)

Odměna : 10 000 $, splnění Protection Ringu (u vily budete získávat až 5000 denně) a policejní uniforma bude doručena na služebnu v Ocean Beach (hodí se, zapamatujte si to!)

Nyní je na čase skoupit všechny komerční budovy ve městě a splnit v nich všechny úkoly a mise. Jak na to, to se dozvíte v druhé části návodu. My si ale nejprve řekneme, co se stane po té, co vše splníte. Telefonem se dozvíte, že je problém v tiskárně (Print Works), kam se také neprodleně vydejte. V animačce se dozvíte, že Sony přestal čekat na peníze a poslal své hochy, aby si je začali sami brát.

23. Cap the Collector (V)

Teď se jedná o čas a o umění předvídat. Sony poslal své výběrčí, aby si začali brát peníze z vašich podniků. Dvojice jezdí na terénní motorce a vašim úkolem je jejich likvidace. Začíná se Boatyardu - přístavišti. Nasedněte do rychlého auta či na rychlou motorku a rychle za nimi. Dostihnete-li je ještě na silnici, srazte je a přejeďte. Pokud stihnou vystoupit, použijte střelnou zbraň. Až s nimi skončíte, objeví se další pár. A pak ještě jeden. Takže celkem tři dvojice. Po chvilce zazvoní telefon...

Odměna : 30 000 $

24. Keep Your Friends Close (V)

Rada před začátkem - uložte si hru přímo ve vaší kanceláři. Tahle mise se většinou nevyhraje na první pokus.
Tak tedy, je na čase skončit se Sonym. Zkusíte ho vyplatit falešnými penězi, ale nepovede se to, protože Sony už od někoho z vás ví, že pravé peníze jsou v trezoru ve vaší kanceláři. Sony si to nenechá líbit a pošle na vás smečku svých mafiánů. Po této animaci přebíráte kontrolu vy. Nejlepší je zůstat v kanceláři a střílet postupně přicházející nepřátele. Asi po osmi lidech vás z venku zavolá Lance. Ano, on je ten zrádce, který se dal na stranu Sonyho. Vyjděte z kanceláře a uvidíte ho napravo, nad schodištěm. Běžte za ním, střelte po něm a pronásledujte ho. Až ho vyženete na schody, doporučuji sejít po schodech až dolů, do sklepa, vzít si zdraví, štít a nějakou tu zbraň. Vydejte se úplně nahoru, až na střechu. Zde na vás čeká past, Lance a jeho kolegové se kryjí za sudy. Opět doporučení: hned jak se objevíte na střeše, na nic nečekejte a běžte dopředu a vpravo, směrem k heliportu, na který vylezte a seshora postupně střílejte mafiány. Lance si nechejte až jako poslední třešničku na dortu. On dřív stejně zabít ani nejde. Po jeho likvidaci se vraťte po schodech do své kanceláře, kde vám Sonyho lidé rabují trezor (vidíte to na počítadlu peněz). Postřílejte je a vydejte se po hlavním schodišti dolů, kde je Sony. Poslední bitva - zabijte ho!!!
Tip: během této mise je v malé místnosti, vlevo od hlavního schodiště (pohled je myšlen ze schodiště), dostupné zdraví, brnění a Colt s mnoha náboji. A co je nejlepší, po chvilce se tyto zdroje opět obnoví, takže se sem můžete vracet průběžně.
Tip2: poslední část, zabití Sonyho, se dá udělat nejsnáze tak, že ze své kanceláře vyběhnete stejně jako předtím za Lancem, po schodišti půjdete o patro níž a překvapíte Sonyho z boku. Má to tu výhodu, že budete po celou dobu lépe kryti a nebude tak snadný terč jako na velkém hlavním schodišti.

Závěrečné titulky, slušnost k autorům této výborné hry by byla, kdybyste si je prohlédli až do konce....

Hra samozřejmě nekončí. Ještě je nutné ji dohrát na 100% a splnit tak všechny úkoly.
 
Odměna : 30 000 $ 

vyhledávání

reklama

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše


© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies