GTA.cz

aktuality

komunita gta.cz

o hře

mapy

download

návody

galerie

ostatní

Gangy Michal Deus | 16.02.2008

Ve hře Grand Theft Auto: San Andreas naleznete stejně jako v předchozí sérii nespočet gangů, které mezi sebou bojují a snaží se tak získat další území. Nezaleknou se ani policistů a jiných nástrah, které na ně číhají, ať už zvenčí, nebo z vlastních řad...

Obsah:
A) Popis gangů
B) Nabírání nových členů gangu
C) Války gangů

A) Popis gangů

Zde je přehled gangů, které můžete ve hře spatřit. Někteří jsou mírumilovní a jsou vašimi přáteli, ale někteří by vás nejraději viděli zpět za mřížemi nebo vykrvácené na ulici. Drastické? Vítejte v San Andreas.

1. Grove Street Families

Náš hlavní hrdina Carl Johnson "CJ" se vrací po pěti letech v Liberty City domů a nachází starý dobrý gang, který založili společně se svým bratrem Sweetem. Nenásilnou a spíše diplomatickou cestou se snaží získat respekt a přízeň v okolí. Bohužel v poslední době mají problémy s drogami, policií a v neposlední řadě se perou mezi sebou. Největším nepřítelem je gang Ballas, který kontroluje většinu Los Santos. Mezi potenciální vůdce lze také zařadit CJovi přátele Rydera a Big Smoka. Již ztratili většinu území a také sféru vlivu. Je  jen na vás, abyste navrátili těmto klukům jejich slávu a stali se opět nejmocnějším gangem v Los Santos.


 
 


Umístění: Jihovýchod Los Santos
Centrum:
Grove street


 
 
Auta

Greenwood

 

Savanna


 
 
Woodoo



Oblečení: co nejvíc zelené barvy (triko, tílko, mikina, boty, jeany, šátek, kšiltovka)
Boss:
Sweet Johnson eventuelně Big Smoke, Ryder či CJ
Zbraně:
Pistole 9mm, TEC-9

2. The Ballas

The Ballas jsou největšími nepřáteli Grove Street gangu a tím pádem i vás. Mají silné zázemí a jejich černé obchody s drogami a praní špinavých peněz jim umožňují nákup zbraní a podplácení již takhle zkorumpované policie. Vyhnali Grove Street gang z většiny jeho území a chtějí se dostat ještě více do jejich centra. Jejich počet neúnosně roste a postupem hry zjistíte, že i někteří z Grove street gangu se k nim přidají.

    


Umístění: Východ, severozápad a jihozápad Los Santos
Centrum: Glen park



Auta

Majestic


Tahoma



Oblečení: fialové košile, fialové šátky, fialové šortky, bílá trika a béžové jeansy
Boss:
Baal (zabijete ho na hřbitově - mise Los Sepulcros)
Zbraně:
Pistole 9 mm,UZI

3. Los Santos Vagos

Tento hispánský pouliční gang okupuje hlavně východní část Los Santos. Jsou neúprosní, neúplatní a až posedlí hájit své území proti ostatním. Neberou si žádné servítky, dokonce ani s policií to nemyslí nijak dobře. Obchod s drogami je tady na denním pořádku, uzavírají obchody s kdekým. Nicméně jsou nesmírně agresivní a jejich úhlavním nepřítelem jsou Variors Los Aztecas a San Fiero Rifa.



Umístění: východ a severovýchod Los Santos
Centrum: East Beach

 

 

 

Cars

 

Hermes

 


Tornado

 
Oblečení: bílá tílka, černé kalhoty, modré šortky, žluté čelenky a tetování od hlavy až k  patě
Zbraně: Pistole 9 mm, UZI



4. Variors Los Aztecas

Gang pocházející ze střední Ameriky (Mexiko) si vydobyl své území i v Los Santos. Jejich teritorium nesmí nikdo navštívit, jinak následuje palba. Jsou absolutně proti drogám, ale vydělávají si nelegálním prodejem zbraní, které pak neváhají na ulicích vyzkoušet. V Los Santos vlastní jen minimum území a to hlavně v jižním teritoriu. V jedné misi jim budete pomáhat dobýt zpět své území. Nenávidí Los Vagos a San Fiero Rifa.
 
   


Umístění: Jih a jihovýchod Los Santos
Centrum:
El corona



Auta

 

Glendale


 

Broadway

 



Oblečení: bílá nebo pruhovaná trička, černá vesta, šedobéžové šortky, šedé nebo černé kalhoty, tyrkysově modré čelenky a opět spousta tetování
Boss: Cesar Vialpando
Zbraně: Pistole 9 mm, UZI

5. San Fiero Rifa

 
Další ze středoamerických gangů, který se nějak dostal do San Andreas. Tyhlety kluky můžete potkat na jihovýchodě a ve střední části San Fierra. Jsou poměrně klidní a snaží se řešit konflikty nenásilně, i když  sebrali Da Nang boys už téměř celé doky! Navíc ještě nesnáší Los Vagos a Variors Los Aztecas, proto se rozhodli být v San Fierru, kde mají od všedních šarvátek klid. Všechny peníze z kokainového obchodu a veškeré dodávky v San Andreas jdou právě přes ně.
 

  

 

 


Umístění: jihovýchod a střed San Fierra
Centrum:
Garcia



Auto

Blade



Stallion

 


Oblečení: bílá a modrá trička ,bílá tílka, černá vesta, černé kalhoty a kšandy, bílý klobouk nebo tyrkysová čelenka a sluneční brýle
Zbraně: Pistole 9 mm

6. Da Nang boys

Další cizinecký gang, tentokrát však z Vietnamu. Potulují se okolo východního pobřeží San Fierra, kde si hlídají důležitou obchodní tepnu, kterou je námořní doprava. Jsou poměrně nenásilní, proto není překvapující, pokud uvidíte jiného gangstra, jak jde okolo nich bez povšimnutí. Jejich počet je nízký, ale i tak si udržují respekt, protože ochrana a vydírání je hlavním přínosem peněz. Přímo nenávidí Triády.



 

Umístění: východ San Fierra
Centrum: Easter Basin (přístaviště)




Auta

Manana




Oblečení: bílá a černá trička, modré jeansy, béžové kapsáče, černý šátek a barevně potetované ruce
Zbraně: Pistole 9 mm, UZI

7. Mountain Cloud Boys - Triads

Čínský gang založený orientálním gentlemanem Wu Zi Muem, aby ochraňovali čínskou čtvrť v San Fierru. Čínská mafie pohání všechny obchody v San Andreas a kontroluje většinu ziskových organizací. Jsou naprosto loajální vůči svému pánovi a schopni pro něj udělat cokoliv. Patří k nejbohatšímu gangu, což je koneckonců vidět i v oblečení, autech a  zbraních. Krytí jim poskytuje nejedno kasino. Poslední dobou se jim do obchodu míchají vietnamští Da Nang boys a začíná se schylovat k další válce gangů.

 



Umístění: střed San Fierra
Centrum:
China town




Auta

Stratum




Sultan



 

  
Oblečení: černé nebo tmavě šedé sako, černé kalhoty, černá kravata, brýle

Boss: Woozzie (Wu Zi Mu)
Zbraně: Pistole 9mm, Micro SMGUZI, AK-47
 

B) Nabírání nových členů gangu

Vzít si k sobě člena gangu patří bezpochyby k dalším lákadlům hry a přitom je to tak snadné. První podmínkou je, že musíte mít splněnou misi Los Sepulcros pro Sweeta. Pak už stačí jen pravým tlačítkem myši namířit na člena gangu Grove street famillies (ti zelení :-) a stisknout klávesu [G] (nad hlavou se mu musí zobrazit zelený trojúhelníček)


V levém horním rohu obrazovky se vám objeví ukazatel se sílou gangu. Bílý pruh znamená, jakou sílu měl gang doposud (museli jste mít najaté nějaké lidi) a zelená, o kolik jeho síla vzrostla s nově najatým členem. Naopak červený pruh znamená, že jste o člena gangu přišli. Najímání je zcela zdarma.

Ze začátku můžete mít u sebe pouze dva lidi, ale tím, že si získáte respekt (díky misím nebo válkám gangů) lze dosáhnout počtu až osmi mužů s pistolí. Pokud ovšem někdo vlastní uzi, lze mít jen gangstrů sedm, atd. Takto najmutí kluci vás chrání i před policií.



Snadné, že? 

C) Války gangů

Najímání lidí jistě patří ke krásným chvílím hry, ale hlavní lákadlo jsou dlouho opěvované války gangů neboli Gang wars. Dobýváte jednotlivá území Los Santos, ale také je bráníte před vpády nepřítele. Do těchto pouličních přestřelek se neplete ani policie, protože krve a mrtvých je zde opravdu požehnaně. Ne, že by pořádkové síly neměly dostatek prostředků k jejich eliminaci, ale nikdo nechce přijít o život. Bohužel války lze pořádat pouze v Los Santos a jen s gangy Los Vagos a The Ballas, ale i tak si užijete spoustu legrace.

Není nezbytně nutné mít u sebe nějaké kluky z gangu, ale jejich krytí není zrovna dvakrát špatné, proto když jde o obranu nebo útok, tak je nezapomeňte mít po ruce.

Obrana vašeho území je lehčí záležitost, protože vám na mapě začne blikat panáček a napadené území. Nejlepší je nabrat pár kluků a vydat se tímto směrem. Nikde se moc nezdržujte, protože můžete o území přijít. Nepřátelský gang přijede ve třech autech a vy musíte zabít všechny jeho členy. Jsou většinou vyzbrojeni pistolemi, samopaly a brokovnicemi.

Expanze na nepřátelské území je o něco složitější. Musíte se dostat do oblasti ovládané cizím gangem (vyznačena na mapě fialovou - Ballas gang, nebo žlutou barvou - Los Vagos) a postřílet tam nejméně tři členy. Výhodné je použít auto s vašimi hochy, jste alespoň chvíli kryti.


 
 
 
Napadené území začne blikat červenou barvou a přichází útok. Ten obsahuje tři vlny, ve kterých se na vás řítí nepřátelé a vaším úkolem není nic snazšího, než přežít. Každou další vlnou roste počet nepřátel a také počet nepřátel v autě, které jim jede na pomoc, a ze kterého po vás také střílí.

První vlnu zahajují lehce vyzbrojení hoši, většinou s holýma rukama nebo pistolemi a uzinami. Stačí se schovat za auto a střílet. Lze to ovšem i ze zakleknutí.

 


Ve druhé vlně se na vás vyřítí auto se třemi muži a gangstři s uzinami a samopaly. Zde už musíte být o něco pozornější a ohlížet se, jestli vám někdo nevběhl do zad, protože takový samopal není zrovna příjemný, pokud to z něj někdo pere do vás.



Už v této vlně začnou vaši kluci padat k zemi jako hrušky a proto není od věci najít nějaké krytí nebo alespoň zakleknout a přesně střílet.


 


Poslední vlna útoku s sebou nese to nejhorší. Čtyři kluci s uzinama v autě a nepřítel vybavený samopaly a kalašnikovy (AK'47), který nezná slitování. Stačí malá nepozornost a jste mrtvý (tedy - objevíte se u nejbližší nemocnice beze zbrané). Ta hrstka vašich kluků, která vám zůstala ve většině případů padá k zemi, protože jejich pistolky a uziny prostě na takovéto zbraně nestačí.



I vás určitě trefí nějaká kulka, ale území je vaše. Další kousek na mapě se zbarvil do zelena a Grove Street famillies jsou opět o něco silnější a blíže stát se největším a nejsilnějším gangem Los Santos. Po většině přestřelek to vypadá nějak takhle.



Tak se ani nedivím, že je hra povolena od 18-ti let, ale co si budeme namlouvat, hrát skvělou sérii GTA chce prostě každý. Kde jinde lze totiž najít tolik volnosti a svobody.

Nakonec ještě mapa Los Santos a území ovládané různými gangy:


Los Santos (fialově - The Ballas, žlutě - Los Vagos, zeleně - Grove Street Families, modře - Variors Los Aztecas) :


 
A nesmí chybět ani ta ze San Fierra (černě - Triads, modře - San Fierro Rifa, hnědě - Da Nang Boys) :



V Las Venturas žádné gangy nejsou. 
 

vyhledávání

GTA V v prodeji!

reklama

screenshoty dne

Screenshot dne
Vlak odnikiaľ - Planter

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies