GTA.cz

aktuality

komunita gta.cz

o hře

mapy

download

návody

galerie

ostatní

Vlastnosti a dovednosti Ondřej Vodstrčil | 19.02.2008

Carl Johnson (hlavní postava hry) se může stejně jako kterýkoliv jiný normálně žijící člověk vyvíjet, a to hned v několika dovednostech (jejich kompletní seznam zjistíte při zapauzování hry, když najedete na položku Stats a hned nato do kolonky Player).

 
1. Fat


Jedná se o množství tuku, kterou CJ disponuje. Tuk je nutný hlavně proto, že vám dodává sílu pro běhání. Pokud žádný tuk nemáte, dojde při sprintování k úbytku svalové hmoty, což je samozřejmě nežádoucí. Naproti tomu pokud tuku budete mít v těle více než 20-25% z celkového ukazatele, CJ se začne nebezpečně zaoblovat a bude tlustý, což nakonec vyústí ve ztrátu části jeho obratnosti (pomalejší pohyb a údery). Tuk si můžete doplnit samozřejmě jídlem v restauracích nebo fast-foodech a přebytečná kila shodíte tak, že budete často běhat nebo si zajdete zacvičit do tělocvičny na rotoped.

 
2. Stamina


Tento ukazatel znázorňuje vaši výdrž (dobu, po kterou můžete plavat, sprintovat nebo jezdit na kole). Nárůst tohoto ukazatele je velmi pomalý, nicméně nikdy vám neklesne zpět. Výdrž si zvětšíte běháním nebo posilováním v tělocvičně (rotoped/běžící pás).

 
3. Lung capacity


Následující ukazatel značí kapacitu vašich plic, nebo respektive vaši výdrž pod vodou. Ze všech těchto ukazatelů je zjevně nejnepotřebnější - jediná příležitost k využití této schopnosti se naskýtá v průběhu jedné z misí, kdy je nutné si vaši podvodní výdrž zvýšit. Tak učiníte jen v případě, že se budete často potápět.

 
4. Respect


Velice důležitý ukazatel, díky kterému získáte nejen autoritu před ostatními gangy, ale také si k sobě budete moci svolávat členy svého klanu (Grove Street 4 Life). Samozřejmě čím vyšší váš respekt bude, tím více bojovníků si můžete najmout. Ti vám budou pomáhat proti útočícím nepřátelům nebo policistům. Respekt získáte jak plněním misí, tak i nepovinných úkolů, zabíjením drogových dealerů poblíž Gantonu (ti nabízejí vašim společníkům drogy), obsazováním území znepřátelených klanů a také jejich vybíjením.

 
5. Muscle


Další indikátor značí množství vaší svalové hmoty. Pokud budete svalnatí, budou vaše pěstní útoky činit mnohem vážnější poškození na nepřátelích a také se díky svalům budete moci naučit pár nových pohybů v boxovacím ringu, který je v každé tělocvičně ve všech hlavních městech (Los Santos, San Fierro a Las Venturas). Také se tím zvýší vaše sexuální přitažlivost. Dejte si však pozor na Carlovu výdrž, protože posilovat můžete pouze v rámci jeho fyzického limitu.


6. Driving skill


Jak už sám název napovídá, zde je zobrazena vaše schopnost řídit automobily. Zkušenosti si zvýšíte samozřejmě řízením vozidel, která mají čtyři kola a čím více znalostí budete mít, tím bude obtížnější dostat se do smyku a automobil bude podstatně lépe ovladatelný.

 
7. Weapon skill


Téměř to samé co Driving skill, až na rozdíl, že nyní máte co do činění se znalostmi palných zbraní. Stačí střílet po autech a po policistech a zkušenosti budou rázem narůstat. V závislosti na zbraních budete schopni při prvním zvýšení dovedností (cca o 20 až 30 procent) mnohem lépe mířit, dotyčná zbraň bude mít lepší dostřel, účinnost a kadenci a navíc budete moci střílet i během chůze. Takovéto zvýšení dovedností poznáte podle informační tabulky v rohu herní obrazovky, kde vám hra oznámí, že jste dosáhli statusu "Gangster". A pokud budete trénovat střelbu tak dlouho, dokud z dané zbraně nezískáte rovných 100% zkušeností, získáte status "Hitman", díky kterému se opět prodlouží dostřel, zvýší se účinek a přesnost střelby společně s její kadencí a také budete moci střílet ze dvou stejných zbraní (to však platí pouze pro Tec-9, upilovanou brokovnici, pistoli a Micro SMG).

 
8. Flying skill


Dále tu máme indikátor leteckých zkušeností. Ty nabíráte na vlastním letišti v Las Venturas (v poušti) v rámci pilotního výcviku. Za splnění tohoto kurzu rovněž kromě nových zkušeností získáte také pilotní průkaz, se kterým budete vpuštěni na ostatní letištní plochy ve všech tří hlavních  městech.

 
9. Bike skill


Do zkušeností se započítává také jízda na motocyklu a je také velice důležitou složkou celé hry. Pokud si následující znalosti osvojíte, bude mnohem obtížnější z motorky spadnout, při nárazu se vám odečte menší procento zdraví a i couvání bude mnohem rychlejší. Nepodceňujte!

 
10. Cycling skill


Z výsledného hlediska jsou zkušenosti za jízdu na kole nejméně podstatnou, protože se na tomto dopravním prostředku po většinu času budete jen tak projíždět, než že byste jej nějak smysluplně využili (nehledě na několik misí, ve kterých na kole jet musíte). Na druhou stranu zkušenosti za tuto činnost nabývají ze všech nejrychleji. Zvyšováním této dovednosti se vám postupně odemykají nové triky, jako například skok do výšky, kterým budete moci po nějaké době (až se náležitě vypracujete) přeskočit i protijedoucí automobil.

 
11. Sex-appeal


Sexuální přitažlivost není pro celou hru vůbec důležitá, ale pokud se chcete naplno věnovat všem svým přítelkyním, budete ji setsakramentsky potřebovat. Sex-appeal je ovlivněn hlavně tím, co máte zrovna na sobě za oblečení a nebo kolik milostných vztahů jste úspěšně prožili.

vyhledávání

GTA V v prodeji!

reklama

screenshoty dne

Screenshot dne
Vlak odnikiaľ - Planter

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies