GTA.cz

aktuality

komunita gta.cz

o hře

mapy

download

návody

galerie

ostatní

Porovnání s Vice City Ondřej Mirtes | 17.02.2008

Oblíbili jste si velice GTA: Vice City a nevíte, zda si zamilujete GTA: San Andreas? Tak právě pro vás je následující článek... 
Když vyšlo GTA 3, byl to zlomový bod pro celou sérii Grand Theft Auto. Předělání celé hry do 3D jí velmi prospělo.
V GTA: Vice City se oproti "trojce" objevila spousta novinek, jako např. vrtulníky, motorky, optimalizace enginu a spousta dalších.
A co nabízí San Andreas právě oproti Vice City? Všechny naše postřehy jsme se snažili vecpat do následujícího seznamu:
 
- Opět vylepšený engine, tentokrát hlavně o různé efekty počasí: horký, tetelící se vzduch (o kterém si hráči myslí, že je chyba grafiky :o), při dešti a bouřce obraz vypadá jako starý poškrábaný kinofilm. Při vyšších rychlostech s vaším plechovým miláčkem se zapíná a postupně stále více zvýrazňuje mírné rozmazávání obrazu, tzv. motion blur. Můžete ho znát z NFS: U, nebo dokonce z GTA 3, kde se dal zapnout v menu pod položkou Trails.
- Daleko větší herní území. GTA: San Andreas obsahuje tři tak velká města, jako bylo Vice City + "výplň" mezi městy v podobě nejrůznějších Vidlákovů :o)
- Zabudování jakéhosi RPG systému. Můžete si trénovat výdrž a svaly, ale dávat pozor na svojí váhu. V nejrůznějších občerstvovacích zařízeních si sice můžete nějakou tou kalorickou bombou doplnit zdraví, ale získaný podkožní tuk byste měli zase vyběhat v nějaké tělocvičně.
- Speciální bojové pohyby. Ne, z GTA se naštěstí Tekken nestává, ale v tělocvičně vás může trenér naučit, jak správně bít nepřátele z ostatních gangů. Speciální úder pak aktivujete vždy tou samou klávesovou zkratkou, záleží avšak, v jaké poloze se oponent právě nalézá. Pokud leží, použije se na něj jiný chvat, než když stojí na obou nohách.
- Další dopravní prostředky k dispozici. Zajezdíte si nyní i na kole a zalétáte si ve stíhačce. Na venkově můžete použít dokonce i kombajn.
- Opět o něco více příběhu. V GTA 3 jste pobíhali s bezejmenným chlapíkem, ve Vice City se sympatickým Tommy Vercettim a v San Andreas máte k dispozici černocha Carl CJ Johnsona a celou černošskou komunitu, se kterou si užijete spoustu legrace. A to nejen díky jejich ostřejší mluvě a občasným narážkám scénáristy na afro-američany.
- Zástupci zákona mají už k dispozici také motorky.
- Hlavní hrdina se konečně naučil plavat (umí dokonce několik stylů!), takže se vám už tak jednoduše neutopí :o)
- CJ umí přelézat nejrůznější překážky a šplhat po plotech.
 
A to jsme si mysleli, že po Vice City už nic nového chlapíci z Rockstar Games nevymyslí...

vyhledávání

GTA V v prodeji!

reklama

screenshoty dne

Screenshot dne
Vlak odnikiaľ - Planter

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies