GTA.cz

Los Santos Radek Raudenský | 16.02.2012

Los Santos zná každý dobrý fanda z asi nejznámějšího dílu GTA všech dob, San Andreas. Jako jediné město v tomto herním státě se, na rozdíl od San Fierra (San Francisco) a Las Venturas (Las Vegas), od žádného města neinspirovalo. A to byla záminka, aby i toto město poznalo kousek reality. Vítejte v interaktivním Los Angeles.

250 000 fotek, desítky naježděných kilometrů a hodiny videa. To je práce venkovního týmu R*, který dostal za úkol detailně zdokumentovat Los Angeles. Stejně jako u GTA IV, město je zasazeno do roku vydání hry, tedy 2013. Podobně jako v realitě Los Angeles, tak i zde představuje Los Santos obrovskou metropoli různých kultur. Ve městě shledáváme nám známe značky, a to od oblečení (Davis) po jídlo (Burger Shot). Nechybí ani záchranné složky LSPD, pod které se řadí i hasiči a záchranná služba. Policie si ale od posledního San Andreas prošla značným vylepšením, využívá totiž modernější policejní auta a přibyly i obrněné dodávky.

Celé Los Santos se dělí do čtyř různých sektorů:

Centrální Los Santos

Jak je to typické u všech měst, tak i centrum Los Santos je nejvyužívanější a nejrušnější místo v celém městě.. Obchody s oblečením, restaurace, divadlo, to vše najdete právě zde. Nad celým centrem se tyčí i několik mrakodrapů, dominantou kterých je budova Maze Bank.

Severní Los Santos


Jste milionáři a chcete svoje vysněné hnízdečko? Nejdražší a nejluxusnější část Los Santos je tedy přímo pro vás. Luxusní sídla, velké zahrady, golfové hřiště, to vše najdete na severu Los Santos. Bydlí zde i nám známá celebrita - Poppy Mitchell a najdeme zde i dům jedné z našich hlavních postav, Michaela.

Jižní a východní Los Santos

Téměř identické části Los Santos. Pravý opak severu - koupit se zde dají levné domky, které ale také nenabízejí nic zvláštního, kromě občasných bitek mezi gangy, kterých se samozřejmě můžete zůčastnit. Sídlí zde většina gangů které známe, jako například Families, Ballas, Vagos a Los Aztecas.

Západní Los Santos


Moře, pláže, plážové domky a venkovní posilovny, vodní kanály, skútry. Takto bychom mohli charakterizovat západ Los Santos. Po centru je toto druhé místo, na kterém se soustřeďuje cestovní ruch. Využijte cyklostezky, cesty na běhání, skútry a lodě a prozkoumejte celé Los Santos.


Máte rádi pohodlíčko? No, sice vám GTA V nenabízí cestování mezi městy pomocí letadla jako v San Andreas, ale můžete si zde pronajmout hangár, za nelegálně vydělané peníze koupit luxusní letadýlko a můžete cestovat jak se vám jen zlíbí. A nebo radši preferujete krásná, silná a rychlá auta? Využijte firmu Los Santos Tuning a vylepšete si svoje oblíbené fáro. Další zábavu vám nabízí například parašutistické seskoky, možnost nechat si vytetovat na tělo své oblíbené znaky, ale nově také obchodování na burze.

Samozřejmě ale v GTA V nenajdete jen jedno velké město, zabírající 1/4 zatím největší herní plochy, která byla v sérii GTA vytvořena. Je zde i venkov, tzv. Blaine County.

Blaine County

Takový ten typicko-netypický venkov. No tak řekněte mi, kde na světě nejdeme poušť uprostřed obrovské zeleně? Ach, já zapomněl, my jsme v GTA. V Blaine County byla historicky poprvé vytvořena divoká zvěř, a to nejen mírumilovná (jeleni, krávy) která se vám velmi ráda postaví do cesty, ale i nebezpečná (pumy, hyeny, slepice).

V Blaine County najdeme několik letišť, mezi které patří i obrovská vojenská základna, na které najdeme tanky, které, a na to si dejte prosím velký pozor, STŘÍLÍ. Mimo to tam také najdeme stíhačky, vrtulníky a velké nákladní letadla. V Blaine County najdeme i několik měst, kde jsou k mání základní věci - oblečení, jídlo, Ammu-Nation. V těchto místech nesmí samozřejmě chybět ani typické ropné vrty, které produkují peníze pro zbohatlé společnosti.

Pokud zabrouzdáte dále, uprostřed obrovské mapy najdete nejvyšší horu, Mount Chilliad. Na její vrcholku se nachází rozhledna a tajný Easter Egg, který nás navádí, abychom se zde znovu ukázali po dohrání příběhu. I tak ale Mount Chilliad nabízí mnoho zábavy, ať už sjíždění motorkou, nebo seskok padákem.

Vodní svět

Los Santos ale nenabízí jenom poušť, nýbrž i širé moře. Díky speciálním misím můžete v ponorce sbírat kusy radioaktivního odpadu (zatracení mimozemštani), nebo se pomocí speciálního potapěckého obleku můžete potápět a prozkoumávat hlubiny moře. Pokud ale zabrouzdáte příliš daleko, vývoj situace vám bude místy připomínat film Čelisti. Ano, v GTA V jsou i žraloci, kteří mají ostré zuby a nebojí se je použít.

Samozřejmě, pokud vás toto všechno omrzí, můžete využít závody, a to jak na motorkách, tak v buginách, čtyřkolkách, kolech a nebo si můžete dobrovolně zničit vaše vytuněné auto v pouličních závodech. A pokud vás omrzí i toto, nezbývá nic jiného, než vzít minigunu a... střílet na létající racky. Přejeme vám hezké hraní!

vyhledávání

reklama

screenshoty dne

Screenshot dne
Parkour - Tobias1102_SK

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!