GTA.cz

O hře - Hlavní postavy Petr Zelenka & Michal Kovařík | 12.04.2008

Niko Bellic
Dabing: Michael Hollick

      
 
    Niko je hlavní protagonista GTA IV. Je přistěhovalec z Balkánu, který přijel do Liberty City kvůli svému bratranci Romanovi, který ho mámil svými pohádkovými maily o Americkém snu, patnácti nadupaných autech, dvou přítelkyních a hromadou peněz. Po příjezdu zjistí, že to vše byla jen bouda a zoufalý pokus záchrany před gangstery a kriminálníky, kteří se snaží zlikvidovat Romana a jeho taxislužbu.

   Ovšem Bellic také utíká před svou minulostí a další důvod je vystopování a chycení člověka, který zradil jeho starou vojenskou jednotku. Niko Sloužil v elitních vojenských jednotkách a ovládá několik bojových umění (především KravMaga). Také se účastnil mírových vojenských operací na Balkáně. Velkou část svého života prožil ve třech věznicích. 
 

Roman Bellic
Dabing: Jason Zumwalt
 
     

   Roman je Nikův bratranec. V Liberty City žije patnáct let. Všeho se sice bojí, ale je optimista, fantasta a lhář, obvykle dává falešné sliby, které nedokáže splnit. Topí se v dluzích a jdou po něm Albánci a později i Rusové. Bydlí a žije v Brokeru, kde vlastní malou upadající taxislužbu. Ze začátku hry je váš jedinný přítel a jedinné spojení s ostatními lidmi.

 
Little Jacob
Dabing: Coolie Ranx
 
     

   Jacob, přezdíváný "Little Jacob" je překupník zbraní a dobrý přítel Romana i Nika. Je členem rastafariánskej sekty která při svých obřadech používá marihuanu. Úzce spolupracuje s Nikem, který mu při jeho překupnických akcích zajišťuje ochranu.

 

Mallorie Bardas
Dabing: Elena Harvey Hurst

    
 
  Romanova přítelkyně. Pracuje pro Vlada Glebova, který ji obtěžuje svými oplzlými žvásty, v Romanově taxislužbě.
  
Vlad Glebov
Dabing: Misha Kuznetsov
 
       

   Vlad si připadá jako důležitý muž s velkou mocí. Ve skutečnosti je podřadný ruský kriminálník, který zkouší získat respekt pomocí lichvářství. Zajišťuje v Brokeru ochranu a nabízí půjčky s nehoráznými úroky. Má pod palcem i Romanovu taxislužbu. Narodil se v Rusku, má za to, že je špičkový mezinárodní obchodník. Vlastní bar – Comrades.

Manny Escuela
Dabing:
Berto Colon
 
      

   Manny je bývalý gangster, změnil se z pouličního výtržníka na ochránce. Dříve nechyběl u žádné sprejreské, hip-hopperské či breakdancové akce. Nyní se snaží očistit a natáčí o sobě dokumentární film.

 

Elizabetha
Dabing:
Charlie Parker


       
   Více než deset let úspěšně prodávala drogy v Bohanu. Věděla včas kdy někoho podplatit nebo zabít. Nepouštěla se do větších akcí a dealovala v malém rozsahu. Po čase ale sama plně propadla drogám, začala mít přeludy a stala se paranoidní.

 

Brucie
Dabing: Timothy Adams
 
        

   Nadšenec pro fitness a své vypracované tělo, samozvaný VIP. Myslí hlavně na sebe, žije si svým stylem plným drahých aut, krásnými ženami, hip-hopu a penězi. Je to přítel Romana a následně i Nika. Niko pro něj bude dělat pár misí.

Francis McReary
Dabing: Thomas Lyons
 
           

   McReary je zkorumpovaný policista, stejně jako Tenpenny v San Andreas nebo jako Leon McAfrrey v Liberty City Stories. Jeho vizáž doplňuje husté vousy zakrývající čtvrtinu obličeje. Zná Nikovu minulost a nutí ho ke spolupráci. Získává v Liberty City stále větší moc a je zapleten do organizovaného zločinu. Jeho bratr Packie McReary je Nikův dobrý přítel. 

 
Patrick "Packie" McReary
Dabing: Ryan Johnston
 
      
   Patrick je irský pobuda a chuligán. Dobře se zná s Elizabetou a Ti kdo ho znají mu neřeknou jinak, než "Packie". Spolu s jeho sestrou Kate žijí u své matky. Jeho sestra je zamilovaná do Nika, což se Packiemu moc nelíbí.
 
Kate McReary
Dabing: Mary Catherine Donnelly
 
   Sestra Patricka, je zamilovaná do Nika, čemuž chce Packie zabránit. Ale nakonec bude rád.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Derrick McReary
Dabing: George Feaster
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Další z bratrů McRerových, tenhle se nejméně povedl. Pije, fetuje a jde to sním z kopce. Budete pro něj plnit pár misí. A v misi Blood brothers ho můžete i zabít.
 
Gerry McReary
Dabing: PJ Sosko
 
 
 
I pro něj budete plnit mise. Nejstarší, ovšem o nic chytřejší z bratrů.
 
Playboy X
Dabing: Postell Pringle
 
       
    Playboy X je podnikavec. Vlastní nevěstinec v Algonquinu,. Mezi jeho dobré přátele patří Dwayne Forge se kterým vedl obchod do doby, než byl zatčen a uvězněn.
 
Dwayne Forge
Dabing: Devin Richards

        
  
Dwayne je dávný přítel Playboye X. Nedávno se dostal z vězení a bojí se, že se Playboy změnil a posunul se, zatímco on sám ztrácel čas. Budete se moci rozhodnout koho z nich necháte žít.
 
Phil Bell
Dabing: Frank Bonsangue
 
        
     Phil je obchodník a mafián, sídlí v Alderney. Pomáhá Nikovi dopadnou zrádce jeho jednotky (blíže u popisu Nika), ale na oplátku pro něj musí Niko pracovat. Také delší dobu spolupracuje s mafiánem známým jako Ray.
 
Mikhail Faustin 
Dabing: Karel Roden
 
       
   Je jeden z mnoha Evropanů, se kterými se ve hře setkáte (hned ze začátku).
 
 
Dimitri
Dabing: Moti Margolin
     
   Je jeden z mnoha Evropanů, se kterými se ve hře setkáte. Pracuje pro Faustina a podniká i své vlastní kšefty. Bude se tvářit jako Nikův přítel, ale ve skutečnosti to bude jinak. Sami uvidíte co je zač.
 
 
Jimmy Pegorino
Dabing: Tony Patellis
 
  

 Šéf Philla Belle. Mafián jak se patří. V příběhu sehraje svoji roli. V jednom ze dvou možných konců ho zabijete za jeho strašný čin.
 
Mr. Gravelli
Dabing: Madison Arnold
  
 
 
    Kriminální boss ze staré školy, s hodně kontakty. Nemá už moc času a chce, aby jste ho pro něj využili moudře.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bernie
Dabing: Timothy J. Alex
 
 
 
 
   Nikův přítel, dříve spolu byli v armádě u stejné jendotky. Niko si myslel, že Bernie,   neboli Florian zradil jejich jendotku, ten ovšem ne.
  Jinak je z něj teď gay.
 
 
 
 
 
 
 
Bledar Morina 
 
 
 
     Bledar je albánský lichvář, který půčuje lidem jako je Roman, ovšem účtuje si velké úroky což je pro jeho "oběti" téměř likvidační. Operuje v Brokeru kde se s ním také ze začátku hry setkáte. Je vyděrač, zločinec a nadšenec pro fitness.
 
 
 
 
 
 
 
 
U.L.P.C.
Dabing: Milton James

 
  
 
Budete pro něj plnit pár misí. Neřekne kdo je, ale pracuje pro vládu. Velmi tajemný muž.
 

Lola
 

 
    Lola je prostitutka pracující v Brokeru u doků.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bryce Dawkins
 
 
 
 
    Starosta Liberty City prosazující rodinné hodnoty. Setkáte se s ním v jedné z misí.
    Mimochodem má homosexuální vztah s Berniem.
 
 
 
 
 
 
 
  
Tom Goldberg
 
 
 
    Právník vlastnící advokátní firmu Goldberg, Ligner & Shyster se svými společníky Lignerem a Shysterem. Francis McReary by ho nejradši viděl mrtvého. A to pro něj rádi uděláte.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ray Bocino
Dabing:  Joe Barbara



   Italský mafián pomáhající Nikovi ve hledání jedné osoby.

 

Yusuf
   Bohatý arab, se kterým obchoduje Playboy X.
 
Karen 
 
 
 
 
   Recepční v Algonquinské právnické firmě Goldberg, Ligner & Shyster.
 
 
 
 
 
 
 
 
Isaac Roth 
 
Budete s ním obchodovat v misi Museum Piece, kde si chce převzít diamanty, to ovšem nevyjde.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kenny Petrovic 
 
 
 
 Lyla Rivas
   Svědčí u soudu a Brucie tomu chce zabránit, prot bude v misi Search and Delete zabit.

 

Darko Brevic

Dabing:  Michael Medeiros

 

I kvůli němu přijel Niko do LC. On je tajemným mužem, kterého Niko celou tu dobu hledá. To on zradil Nikovu jednotku. Co se s ním stane?





  

vyhledávání

reklama

editorial

Grand Theft Auto 6 se nám po sakra dlouhém čekání již oficiálně ukázalo. Dočkáme se ale odložení, nebo to tentokrát nenastane? Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies