GTA.cz

O Hře - Metro David Hořínek | 26.04.2008

O Metru

  
Jedna z featurek GTA 4 která je hodně zmiňována Rockstar Games v médiích je metro v Liberty City. Pozoruhodná a realistická síť stanic, jezdící jak v podzemí tak na povrchu. Spopuje několik městských částí.     Spojuje centrální ostrov Algonquin Island s ostatními částmi města. Ty se jmenují Bohan, Broker a Dukes. Prostě skočte na jednu z frekventovaných tratí a dostanete se tam kam potřebujete, a to za chviličku.
    LTA - The Liberty City Transport Authority je společnost, která v Liberty City metro provozuje.
    Když si sednete do metra, máte dvě možnosti. Můžete si sednout k okénku a jen tak se dívat a nebo rychle jízdy přeskočit a kontrola nad Nikem vám zase budu svěřena jakmile bude opouštět další stanici.
    Narozdíl od Carla Johnsna ze San Andreas nemá Niko dostatečnou kvalifikaci aby vlak řídil, tak jste prostě jen pasažéři.
    Metro má dva hlavní uzly: 
 

Trasa Dukes - Algonquin - Broker



 
 Zelená a červená linka spojuje Algonquin, Dukes a Broker. Díky rozšíření linka zajíždí až do Francis International Airport, je to nejvíce používaný dopravní uzel. Je postaveno na nejvýchodnějším bodě města a metro je používáno turisty a pracovníky pro dopravu do Algonquinu.     Až najdete místo ve vlaku pro vaše zavazadla (hodně štěstí!) tak se přesunete z letiště do Lynch Street, stanice proslavené výstavou před mnoha lety. Ale ta už je pryč, takže nemáte důvod vystupovat, snad jen když chcete navštívit místní rezidence.     O kus dál je Huntington Street, poslední stanice v Dukes. Jestliže se vám zdá, že procházka okolo masivního Middle Parku pro vás bude moc, tak si zde dejte krátkou procházku severně do Meadows Park. Je to neobvyklý tvar a dlážděné cesty jsou ideální pro závody v běhu a je to také domov nejznámější památky - Monoglobe.     Jestliže jste obvyklý turista tak navštivte západní pobreží Dukes pro první pohled na mrakodrapy a oslnivé osvětlení. Nebude se vám moc líbit pocit, že máte horší výhled na mostě narozdíl od aut, která jsou na něm výše než vlaky.
    První zastávka na Algonquin je Manganese East. Vystupte zde pokud si přejete se trochu projít do Middle Parku nebo do mnoho butiků, je to jejich domov. Dále na východním pobřeží je Quartz East. Jestliže chcete navštívit Charge Island nebo se podívat na East Borough Bridge, tak vystupte zde.
    Takže vlak se sune na sever a zastavuje ve Vespucci Circus před hlavními stanicemi Frankfort High a Low. Jsou to jedny z nejpoužívanějších stanic. Díky nim je Algonquin dobře protkán stanicemi metra - spoustu rezidencí na Alderney nejsou štastné, že na jejich ostrově nejou žádné stanice.
    Jsou zde přesto stále lidé, kteří chtějí navštívit Alderney? Tak ať vystoupí na Vauxite nebo Quartz West. Stanice poskytují snadný přístup k Booth Tunnel, který spojuje Alderney s Algonquin. Pokud zde vystoupíte, prostě si chytnete taxíka.
    Více dolů po západním pobřeží, vlak zastavuje v Hematite. Další zastávka pak je Feldspar, odtud je to kousek k Statue of Hapiness. Musíte to však samožřejmě pak vzít po lodi. Lístky se prodávají nedaleko od Feldsparu. Populární stanice pro businessmany je Castle Gardens. Je to blízko Downtownu a každé ráno a večer je vlak zaplaven vysokoškoláky. Je to také nejbližší stanice pro stanici, kde si objednáte výlet helikoptérou.
    Jakmile vlak opět zahne severně, dorazí do Emerald, do stanice která je známá přestřelkami místních gangů. Poslední zastávka je Easton. Pokud chcete vidět Rotterdam Tower a nebo cestovat do Bohhan, vystupte zde.
    Pokud minete zastávku tak následuje dlouhá cesta zpět, vlak bude přejíždět Algonquin Bridge a prvně si to namíří do Broker. Toto je startovní pozice pro imigranty, kteří se proplížili na lodích. Jako Bohan na severu, Broker má jen dvě stanice, Hove Beach a Schottler než se vlak vrátí na letiště. Jestliže jste na dovolené, vystupte v Hove Beach a dejte se do parku na Firefly Iland. Jakmile bude hotovo, můžete se vrátit do Algonquin překročením Broker Bridge, pokud se chcete podívat na krásu mrakodrapů.



















Trasa Algonquin - Bohan



  Žlutá a modrá barva spojuje Algonquin s Bohanem, nejsevernějším ostrůvkem. Jsou zde koleje v obou směrech. Vlaky se žlutou barvou cestují na vnitřním okruhu po směru hodinových ručiček a modré naopak. Jsou zde dvě hlavní stanice - Easton a Frankfort. Vystoupení na těchto stanicích vám dovolí přestoupit na červenou a zelenou, tyto vlaky spokují Dukes, Algonquin a Broker.
    Trať vede dost centrem Algonquinu. Většina památek, restaurací, kin atd. jsou blízko této trati, proto si vysloužila přezdívku "past na turisty". Trať také zahýbá na čas na jih, tam můžete vystoupit na stanici City Hall a Suffolk. Pokud budete cestovat tam, očekávejte spoustu podnikatelů přesunující se do a z práce v Downtown Financial Districts. Jestliže hledáte vzrušení v helikoptéře a jste zrovna na žluté, vystupte v City Hall a jděte na jihovýchod. Může to chvilku trvat ale určitě to porazí cestování zpět do Eastonu.
    Stanice Frankfort Avenue nabízí snadný přístup do kulturní oblasti okolo Burlesque. Rozhodně uznáte, že je to nejpropracovanější stanice ze všech, je to díky pozici blízko Star Junction. Je to ohromující kousek moderního umění.
    Hlavní část trati vede okolo Middle Parku. Není zde nic míň a nic víc než tři stanice blízko největšího veřejného místa v Liberty City. Jmenují se West Park, North Park a East Park.
    Přemístění do Bohanu vyžaduje překročení nejsevernějšího mostu v Liberty City. Jakmile se tam dostanete, všimnete si pouze dvou stanic - San Quentin a Windmill Street. 
 
 
 

vyhledávání

reklama

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše

Zahrajte si hry online hned teď!

© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies