GTA.cz

Tipy a triky Michal Deus | 10.10.2008

Všechny zde uvedené tipy jsou převzaté z programu Scorpions Wincheater.

 

1)

 

Nejlehčí možnost - podle mě - jak zabít Salvatora je vyjít si po schodech na střechu budovy naproti místu, kde má Salvator nastoupit do auta. Tam už stačí jen počkat až přijde ochranka a potom snajperkou v pohodě Salvatora zabít, když bude právě vycházet z uličky, cestou k autu. Jednou ranou a bez zbytečného boje s ochrankou.
                          (poslal Grey Richard - dweller@seznam.cz)

2) Hrst tipů :

 

Tip 1 : Mise Podezřelý muž

V této misi musíte odvézt Raye na letiště. Potom, až ho odvezete, máte skočit pro jeho věci. Jsou to nějaké zbraně a patriot. A o to jde. Ten patriot je totiž neprůstřelný. Dá sa rozstřílet jen bazukou a podobnými zbraněmi. Obyčejným kulkám úspěšně odolává. Bouráním se dá zničit, ale i tak vydrží o mnoho víc. Takže doporučuji, abyste si ho odvezli do garáže a sejfli. Bude se totiž hodit.

 

Tip 2 :

Pokud si seženete auto Yardie Lobo, můžete pomocí speciální hydrauliky
udělat lepší skoky. Hydraulika se ovládá tlačítky na numerické klávesnici (nastaveno defaultně), anebo pomocí klávesy klaksónu - defaultně [SHIFT]. Potom se auto celé nadzdvihne a je lepší do terénu. Využít se to dá u  výše uvedených skoků a to tak, že se rozjedete na skok a při rozjrzdu stisknete [SHIFT] a mírně to vymrští.

 

Tip 3 : tip jak zabít Salvatora.

Vyjděte na střechu budovy naproti Luigiho klubu a když Salvatore vyjde, tak ho zasypete granáty. Ať mu je země lehká !

 

Tip 4 :

Když sbalíte šlapku na auto bez střechy a někam zajedete, tak hned jak vystoupí, tak vám to přidá životy. Takže jinak se nic nekoná.

 

Tip 5 :

Když vás honí floyd, tak jednoduše zahněte za roh nějaké budovy a on se bude zoufale pokoušet projet stěnou.

 

Tip 6 :

Helikoptéra se dá sestřelit i obyčejnou pistolí - chce to jen větší dávku trpělivosti.

 

Tip 7 :

Zbraně se dají nabíjet i rychlým způsobem a to tak, že rychle přehodíte na jinou zbraň a hned zpět.

 

Tip 8 :

Na letišti ve třetím městě je letadlo dodo třikrát. Dvě jsou v hangárech a jedno u přistávací dráhy. Létat s ním není žádný problém. Když chcete vzlétnout, tak držte plyn a zároveň držte tlačítko na klesání - tedy dopředu  - a počkejte až vrtule začne jiskřit o zem a potom přestaňte tlačítko na klesání držet, ale už jen na něj ťukejte a dodo bude pomalu nabírat výšku. Se zatáčením pozor - je to dost citlivé.
                                   (poslal Rehák Peter - chrastitko@zem.sk)

3) Dva tipy :

 

Pozn.: cheat nopoliceplease zařídí, že Vás přestane honit policie, ale pozor - nezmizí, takže Vás příště může honit zase. Ale VY zase můžete zopakovat tento cheat :-). Cheat morepoliceplease zase naopak zvýší počet policistů.

 

Otevřete-li si nainstalovaný soubor "data" -  najdete tam "pedstats", který editujete v poznámkovém bloku a můžete si hru trochu upravit. To samé funguje i u "data" - "weapon" a můžete si zde nastavit účinost zbraní apod. Můžeš si také dát do položky mp3 vlastní mp3 a pak ve hře poslouchat v radiu mp3
player.
      (tento tip poslal Jan Židlický - tapostajemoje@seznam.cz)

 

4) Dobytí života :

 

Jeden ze způsobů dobití života je sex. Přijeďte blízko k nějaké prostitutce, ona k vám (možná) nasedne. Když ji máte v autě, jeďte domů (ikonka baráčku na mapě), a počkejte až vystoupí. Bude to chvilku trvat, ale budete mít asi o 40% života navíc. Můžete ale klidně mít i 140% života. Ale ani prostitutka nedělá zadara. Potřebujete 40 doláčů (někdy míň).
      (tip poslal Honza Máslo - yersing@centrum.cz)

 

Ve třetí části města jsou garáže hned vedle přehrady, vedle vjezdu visí cedule se jmény aut, všechny je tam dovezte a dostanete bonus. Ty garáže jsou na straně přehrady, kde je nemocnice a letiště. Jediné auto, co je na seznamu jsem nenašel, jmenuje se nějak BF Injection, pokud by ho někdo našel, dejte mě vědět (a nám do SC taky ! - pozn. redakce). A pokud někde uvidíte dodávku na boku s obrázkem formulky, neváhejte a nasedněte! Vaším úkolem bude zneškodnit několik aut mafiánů malým autíčkem na ovládání jak v GTA1.

Najděte složku MP3, nahrajte si do ní nějaké svoje MP3 a spusťte hru, naladíte rádio MP3 Player a tam budou hrát všechno, co jste si tam nahráli.
       (tipy poslal Radomír Vrána - rvamd@c-box.cz)

 

5) Jak najít BF Injection :

 

Věřte, že po ulici ho jezdit neuvidíte. Takže pokud ho chcete získat (lze až přibližně od poloviny hry - tj. až se dostanete alespoň do Staunton Island), musíte se vrátit do Portlandu, do čvrti Hepburn Heights - čtrť Diablo gangu (asi nějací příznivci Diabla, nebo co :-)). Objevuje se u vrat v parku přímo tam, kde jsou telefony, kterými vás kontaktuje El Burro od Diablos. Musíte mít splněny všechny úkoly v prvním městě a první úkol od Asuky v městě druhém. Záleží taky na tom, kolik je hodin a také na náhodě, ale většinou se tam dá najít. Je to to samé místo, odkud jste měli v jedné Luigiho misi odvézt Misty -  to místo, kde jste troubili a ona vyšla ven. (Údajně se tam BF objevuje mezi 19:00 - 5:00, alespoň podle Martina "Maxxy" Labaje (maxxy@web-info.cz), dle jiných zdrojů je tam ovšem jenom do půlnoci !! Poznámka redakce.)

 

BF Injection se navenek sice vůbec neničí, ale přesto je dobré ho po více nárazech nechat opravit. Pokud ho dovezete spolu s ostatními auty do garáže v Shoreside Vale, která je vedle přehrady a na ceduli vedle jsou napsány názvy aut, získáte tak neomezený přístup ke všem autům, která jste tam tak pracně dovezli a to v neomezeném množství. Stačí jen jít dovnitř, vybrat příslušný balíček se jménem auta, potom jděte ven před garáž a až se vrata znovu otevřou, bude v garáži Váš vybráný vůz. To lze opakovat znovu a znovu, dokud Vás to nepřestane bavit.
            (tip poslal Michal Krejčí - Hannibal - a-team@quick.cz)

 

6) Barvy vozů :
Ve složce "Data" si otevřete v poznámkovém bloku soubor "carcols.dat" a můžete si v něm upravovat barvy aut ve hře.
            (tip poslal Tomáš Stehlík - stehlik.tom@tiscali.cz)

 

7) Oprava auta zdarma :
Vjeďte s otlučeným autem do garáže (tam, kde se hra ukládá) a vyjděte ven. Až se vrata zavřou, tak si jděte do té garáže znovu pro auto. A ejhle! Auto je opravené a zadarmo (funguje to i třeba pro policejní vozy).
            (tip poslal Petr Štěpán - steepi@seznam.cz)

 

8) Ještě jednou sex :
Trochu jiý způsob dobíjení životů pomocí sexu : vemte si nějaké auto (nesmí být policejní nebo taxi), nechte nasednout děvku (poznáte je snadno), zajeďte někam, kde vás nikdo neuvidí a zastavte. Za chvíli se auto začne houpat a vrzat a vám začnou přibývat životy, jde to i přes 100% ! Nejlepší je nalákat hned dvě děvky, to je pak frkot ... !
            (tip poslal Radomír Vrána - rvamd@c-box.cz)

 

9) A opět odevzdávání aut :

V prvním městě najděte nákladní auto (vejděte do přístavu, jděte rovně kolem garáží, na konci doleva až ke kontejnerům vedle lodě).  Vedle je vyznačené místo pro auta, která můžete odevzdat. Doneste tam policejní auto, Enforcer, Auto FBI, Tank, Auto Kasarny OL (Barracks OL), Hasičské auto a Sanitku. Za každé dostanete 1500$ a když budou všechna, můžete si je zadarmo sebrat, je jich tam nekonečno, takže s nimi můžete zaplnit všechny garáže apod.
           (tip poslal Ivan "PoKi" Kučera - ikucera@orangemail.sk)

 

10) Editace vlastností aut :

Otevřete si adresář tam, kde je GTA nainstalované (napr. C:GTA3).
Ve složce DATA se nachází soubor handling.cfg. V tomto souboru je možné editovat vlastnosti aut. Pokud nerozumíte anglicky, zde je překlad co co znamená (alespoň to podstatné):

Takto vypadá jeden řádek info o autě (začátek) :

____________________________________________________________
                    A       B     C   D   E   F   G    H   I  atd.
TAXI          1450.0 2.1 5.4 1.6 0.0 0.0 -0.25 75  1.00
____________________________________________________________

A zde je legenda :

 (A) Názov vozidla                             [14 znakov max]
 (B) Váha vozidla                              [1.0 to 50000.0]
 (C) Dĺžka osy v metroch.x                     [0.0 > x > 20.0]
 (D) Dĺžka osy v metroch.y                     [0.0 > x > 20.0]
 (E) Dĺžka osy v metroch.z,                    [0.0 > x > 20.0]
 (F) Stred osy v metroch.x                     [-10.0 > x > 10.0]
 (G) Stred osy v metroch.y                     [-10.0 > x > 10.0]
 (H) Stred osy v metroch.z                     [-10.0 > x > 10.0]
 (I) nPercentSubmerged                         [10 to 120]
 (J) fTractionMultiplier                       [0.5 to 2.0]
 (K) fTractionLoss                             [0.0 > x > 1.0]
 (L) fTractionBias                             [0.0 > x > 1.0]
 (M) Počet prevodových stupnov                 [1 až 4]
 (N) Maximálna rýchlosť v Km/h                 [5.0 to 150.0]
 (O) Maximálne zrýchlenie v ms-2               [0.1 to 10.0]
 (P) Náhon na F-Predné R-Zadne 4-4x4           [F/R/4]
 (Q) Typ motoru P-Benzin D-Diesel E-Elektický  [P/D/E]
 (R) Brzdný účinok v ms-2                      [0.1 to 10.0]
 (S) fBrakeBias                                [0.0 > x > 1.0]
 (T) ABS 0-Nie 1-Ano                           [0/1]
 (U) fSteeringLock                             [10.0 to 40.0]
 (V) Prevody v prevodovke L-Low M-Med H-High   not [L/M/H]
 (W) Rýchlosť podraďovania                     [L/M/H]
 (X) fSeatOffsetDistance               
 (Y) Násobič demolácie auta                    [0.2 to 5.0]
 (Z) Peniaze za auto                           [1 to 100000]

         (tento tip poslal Dalibor Bartoš - dalibor5@orangemail.sk)

 

11)

 

A ještě doplnění tipů od Tomáše Hrazdila - tomas.hrazdil@seznam.cz : K tipu s garážemi : stejná garáž je i docích v Portlandu. Přeji hodně štěstí při hledání Securicaru a Mr.Whoopee - jejich výskyt je ve hře čistě náhodný :-).

 

Poznámka redakce : podle MIMI - macosac@seznam.cz prý není náhodný : Securicar  jezdi po Stauton Islandu kolem 7 hodiny ráno (většinou) a Mr. Whoopee se taky vyskytuje ve Vitcha Gardens (úkryt na 3. ostrově) - čas nevím ale je hodně vzácnej, radši ho hledejte hasičema. Konec poznámky.

 

Na loď, která kotví v přístavu (mimo té, která bude v jedné misi podminována a potopena), se dají pod jeřáb vozit vozidla policie, armády, FBI, hasičů atd. Vedle lodě je jeřáb a pod nim je na zemi takový šedivě a žlutě vyšrafovaný obdelnik. V něm zastavte a vystupte. Jen nevím, kde mám sehnat auto Rhino, které se tam též musí dovézt (opět poznámka od MIMIho : Rhino se dá sehnat na Stauton Islandu ve vojenské základně, ale až po splnění jednoho úkolu (zkrátka když si půjdete koupit bazuku, tak je jen tady) a když vyjedete z tunelu na 2. ostrově, dáte se doleva a až narazíte na velkou křižovatku, tak zastavíte, zacouváte a po pravé straně je silnice a pár  baráků. A teď to hlavní - Rhino je TANK, takže když vás honí armáda, tak jim čmajzněte tank a ujeďte !!!)

BF Injection bývá v Hepburn heights (Portland - jak je telefon od El Burra) mezi 19:00 až 4:00.
Když odvozíte 100 lidí taxíkem, tak se v Harwoodu (Portland) objeví Borgine taxi - nejrychlejší taxi v celé hře.   

 

12) Létání tanku :

Aktivujte cheat chittychittybb. Nastupte do tanku a kanon otočte tak, aby směřoval na zadek vašeho tanku a tím začne Váš tank létat a takto se můžete dostat i do dalších měst.
         (tip poslal Gustáv - guskarba@stonline.sk)               

 

13)

 

A tady je další hrst tipů, tentokrát od Josefa Frice ml. (pepa.fric@seznam.cz) :

1) Když střelíte do měsíce odstřelovačkou, tak se zvětší či zmenší.
2) Policajtský vrtulník jde sestřelit bazukou.
3) Když se objevíte u nemocnice, vedle které je policejní stanice, tak čmajzněte auto a jeďte nahoru, až dojedete k vlakové stanici. Za ní je kousek dál takový vchod do "parku" plného stromů, tak tam vjeďte a jeďte doleva. Měli byste objevit mafiánskou vilu. A poblíž je dokonce i loď na kterou se prý da i vjet. Je to na ostrově PORTLAND a v té vile bydlí Salvator Leone. Zmiňovaná loď bude v jedné z dalších misí potopena a podle jednoho z dalších  přispěvatelů na ní není nic zajímavého.
4) NEOVĚŘENO : Když se objevíte u nemocnice vedle které je policejní stanice, tak čmajzněte auto a jeďte nahoru, až dojedete k vlakové stanici. Vjeďte po schůdkách nahodu a potom na koleje. Potom na takové to vyvýšené místo uprostřed kolejí. Vylezte autu na střechu a počkejte až přijede vlak. Pak jen skočte a můžete se zadarmiko vozit městem a kochat se výhledem, sledovat západ slunce, házet granáty a moloťáky, střílet do davu lidiček čekajících na přechodu... A co je fakt super, poldové ani jiné pochybné existence vás nikdy netrefí... Funguje tak dlouho, dokud se opět nedostanete ke stanici, na které jste se na vlak dostali.
5) Jděte blízko k mafiánovi a odstřelovačkou mu ostřelte kebuli. Až zhlídnete nechutný krvotrys, naplňte si peněženku. Dobré je to, že  po vás nebudou mafoši šít, protože nic neuslyší... (jednou se mi dokonce stalo, že z mafiána vypadlo 3 000$ (asi 32 balíčků - ale údajně mohou takové peníze vypadnout z kohokoliv, i z bezdomovce)) - dobré je to taky zkusit i na stařenku - vystřelíte si z ní důchod :-).
6) Když vám bliká nebo svítí jen JEDNA hvěžda (poldové po vás moc nebo vůbec nestříli ) a zrovinka vás honí fízl, tak jednoduše přeskočte auto nebo zídku a on ji (blb jeden pitomá - chyba A.I.) oběhne. Tak dostanete pár sekund času na provedení akce "ČmajzniAutoAUjeďRychleDoBezpečí".

 

14) Ukládání videa (replay):

Pokud si v GTA3 chcete zachovat památné okamžiky, jako je letící FBI auto, můžete si uložit 30 sec. posledních okamžiků. [F1] si pustíte to, co se právě odehrálo, [F2] si to uložíte a [F3] se můžete podívat na uložený replay. Replay se ukládá do souboru replay.rep který se nachází spolu se savama v C:DokumentyGta3 User Files .
          (tip poslal Radomír Vrána - rvamd@c-box.cz)

 

15) Chcete se povozit po městě ?

Stačí vyskočit na jakékoli auto s řidičem. Ale radím, abyste neskákali na auta, která jedou rychleji (např. policajti), protože budete sklouzávat !
         (tip poslal Marek Mencl "Křencl" - krencl@seznam.cz)

 

16) Auta do garáže :

Když jste ve druhém městě, můžete do gráže dát dvě auta. Ale když jedno auto necháte ve dveřích garáže a dveře se nezavřou, tak si tam meztím můžete dovézt aut kolik se vám zachce a pak stačí s autem ve dveřích popojet do garáže, vystoupit a nechat je tam.
    (tip poslali Ondra Hotovec a Mirek Kollár - iamtheone@volny.cz)

 

17) Jak najít Mr. Whoopee ?

Zapněte si požárnickou misi a haste požáry, po uhašení asi tak 5-10 požárů by měl hořet Mr. Whoopee (ale ne vždy). Jestli se po deseti požárech neobjeví, tak už asi nebude.
     (tip poslal the_pest - the_pest@szm.sk)

 

18) Jedete-li na střeše auta :

A chcete-li rychlejší jízdu, stačí vašemu "koni" střelit do karoserie a hned tu máme rodeo. A na stránce http://gta3mods.de/cars.php jsou k mání nové karoserie pro auta v GTA3 - stačí stáhnout IMG tools a TXD tools a potom již postupovat podle návodů uvedených a zabalených v archivech spolu s karoseriemi.
    (tip poslal Jakub Trúbenekr - operator@wo.cz)

 

19)

 

A další várka tipů, tentokrát od Zdeňka Trnčáka - Z.Trncak@seznam.cz :

1) Když vystupujete z auta a potom budete chtít nastoupit kvůli úniku, tak       při vystupování podržte šipku dozadu (údajně stačí jakákoliv šipka).
2) Jak bylo v jiném tipu, když se chcete povozit po městě, tak když střelíte     do auta, na kterém jste, rozjede se velkou rychlostí, takže pokud jste na     autě a chcete ujet policii, můžete to s úspěchem použít. Toto platí i
   normálně. Ale pozor - jsou i auta, u kterých by takové povození bylo pro      vás poslední, takže bacha !
3) Plňte i úkoly z telefonků, vyplatí se vám to !
4) Po každé misi si to jděte sejfnout !
5) Vyplatí se plnit i úkoly ( Vigilante) za policii (obyčejnou, tím nemyslím     SWAT nebo FBI). Když splníte 10 úkolů, bude se vám před domem objevovat       Police Bribe (hvězdička, kterou když vezmete, policie vás přestane honit      o jeden stupeň). Hvězdičky jsou jenom dvě.
6) Necheatujte, v této hře je to velká škoda !
7) Když vás honí jen jeden polda a vy vyskočíte třeba na auto, tak už po vás     začne střílet !

20) Zničení tanku :
Tank lze jednoduše zničit molotovými koktejly, nebo plamenometem, nic jiného ne něj nefunguje. Jedině, že byste ho převrátili na střechu :-).
    (tip poslal David Kropáč - dave_drsnak@bigmail.cz

 

21) Dva tipy :

 

1) Jak pohodlně získat Mr. Whoopee a splnit přitom misi :
Lze to učinit v misi, kde máte výbušným zmrzlinářským vozem (Mr. Whoopeem) zlikvidovat pár mafiánů.

   1. Vemte kufřík
   2. Vemte Mr. Whoopee
   3. Jeďte k mafiánům a zahrajte jim
   4. Vystupte a rozstřílejte mafiány
   5. Mise splněna - a s radostí si s Mr. Whoopee můžete dělat co chcete   (nejlépe odvézt ho do garáží)

2) Až čirou náhodou pojedete jakýmkoli autem, zkuste stisknout najednou (tzn. ne že držíte jedno, a pak stisknete druhé) stisknout klávesy Klaksonu a Ruční brzdy (standardně [Shift]+[Space]). Efekt : uvidíte, ale asi se vám bude hodit.
      (tyto tipy poslal Marek Nečada "Neči" - neci000@hotmail.com)

 

22)

 

Cheat ILIKEDRESSINGUP - použijte ho vícekrát za sebou a změníte se ve vojáka - člena gangu.

Tip na misi Necpi Spank Mým Děvkám :
Chlápka nemusíte umlátit bassebolkou, stačí ho jen přejet autem.
                  (poslal Krkoška Patrik - Patrik.Krkoska@seznam.cz)

 

23) 2 tipy na rychlejší auta :

 

1) Pokud chcete mít v autě NOS jako ve filmu Fast&Furious, musíte otevřít handling.cfg přes CSE3 a nastavit :
   Brake Deceleration  -4.1
   Brake Bias to 0.0
   na autě, které chcete, aby mělo NOS (budou ho mít i zaparkovaná auta) a už    jen nasednete, stisknete jednou dopředu a hned stisknete a držíte dozadu       (nyní budete po ulicích svištět jako ďáblové).

2) Pokud chcete mít opravdu rychlé auto, tak v handling.cfg změňte řádek toho    auta, které chcete, aby bylo rychlé, na toto :

BANSHEE 1500.0 2.0 4.4 1.1 0.0 0.0 -0.3 70 1.1 0.82 0.53 5 280.0 60.0 F P 14.0 0.52 0 30.0 2.2 0.1 0.30 0.9 95000 0.25 -0.00001 0.53 A189 1 1

(tyto tipy poslal ZoMbiE - boomerszombie@hotmail.com)

 

24) Tip na náboje :

Napište několikrát cheat GunsGunsGuns (nesmíte se pohnout)a pak za každé napsané Guns dostanete další várku nábojů (to samé jde i u cheatu BangBangBang.
         (tento tip poslal Jan Brázdil - ja.brazdil@post.cz)

 

25) Zemětřesení :

Chcete-li vytvořit zemětřes, musíte se dostat před letištní halu ve třetím městě. Před ní za silnicí stojí socha. Na hlavě má kužel ten musíte sestřelit bazukou (ničím jiným to nejde)! Potom do sochy mužete střílet odstřelovačkou a bazukou, čímž vyvoláte zemětřesení. Takže si ho vychutnejte.
          (tip poslal Ondřej Hotovec "Iamtheone" - iamtheone@volny.cz)

 

26)

 

No - a jakoby toho pořád ještě nebylo dost - máme tu upozornění od Honzy Tomana na download pro GTA3 z www.gta3.cz nebo www.leftygta.cz. Podstatně prý zlepší hru. Tak to vyzkoušejte.

 

27) Tip na létání letadlem :

V treťom meste sa dá na letisku ukradnúť lietadlo s naštartovaným motorom. Jedno je len tak na letisku a druhé v zelenomodrom hangári. Dá sa na nich obmedzene lietať - musíte sa poriadne rozbehnúť, držať šípku dopredu a ešte držať tlačítko veža hore (default je myslím num8). Mne sa to podarilo len na 15s niektorí však tvrdia že sa dá letieť aj dlhšie.
         (tip poslal Rastislav Szabó - rastoszabo@post.sk)

 

28) Ještě jednou létání - jak dlouho chcete :

Jak létat  s dodem jak dlouho chcete ? Nejprve editujte v souboru handling.cfg řádek s dodem a změňte ho na :
DODO            1800.0 1.0 10.0 1.0 0.0 1.0 -0.20 85 9.99 9.9 0.5 1 2000.0 99.0 4 P 5.0 0.45 0 10.0 5.0 0.1 0.30 -99. 25000 1.25 -0.17 0.5 8000 0 1
Ve hře se potom pořádně rozjeďte a při rozjíždění pořád mačkejte klávesu pro klesání. Až za dodem půjdou jiskry, tak ještě cvíli jeďte a pak na chvilku přestaňte mačkat klávesu pro klesání. Rychle začnete nabírat výšku, kterou musíte hned vybírat klávesou pro klesání. Musíte prostě letět rovně a nikoliv prudce stoupat. Až budete ve vzduchu dejte si pozor na pár věcí :

a) Nemačkejte klávesu pro stoupání, není-li to nutné.
b) Nelítejte nad akrobatickými skoky (zpomalený dopad až na zem). Tomuhle se dá zabránit : aktivujte si cheat cornerslikemad a akrobacie by neměly fungovat. Jediná nevýhoda je, že to nenapíše, jak dlouho  jste letěli.
c) Některé budovy nejsou úplně dodělané, takže se po přistání na nich propadnete někam do pr .... no, daleko ! :-)
        (tip poslal Honza Martinka - martinka.honza@quick.cz)

 

29) Jak vyhrát Turismo :
Turismo se také dá vyhrát tím, že hned po startu vystoupíte z auta a dáte cheat na zničení všech aut (bangbangbang) - když to dáte před startem, tak bude "mise" nesplněna !

 

30) Trvale obnovitelné zdroje :

Když si někdy v GTA 3 někde šlohnete zaparkované auto, najdete zbraň (Police Bribe atd.), tak když tam pak znova přijdete, tak tam auto (zbraň, Police Bribe) bude zase a do nekonečna !
        (tyto dva tipy  poslal Pavel Dvořák - 55p@seznam.cz)   

 

31) Securicar a další auta :

Asi nejrychlejsi je vzit hasiče a plnit hasicí misi. Pokud vydržíte hasit
dost dlouho (asi 10 aut během jedné akce), začnou se objevovat málo obvyklá auta jako je např. Securicar, Mr. Whoopee atd. Tímto způsobem se dá získat sporťák už v prvním městě. Stačí auto uhasit a je vaše.
       (tip poslal  Mach Miroslav - mach_mi@volny.cz)

 

32) Opět létání s dodem :

 

Je to jednoduché - nasedněte do doda (3. na letišti Francis ) a dojeďte na
runway. Vypněte rádio a zmáčkně šipku dopředu (pokud nemáte před sebou dlouhou rovinku, přidržte před startem ruční brzdu, motor zvýší otáčky) a přitom podržte klávesu pro DODO DOLŮ (num 6 nebo 5) a až začne dřít o zem, pustťe jí ! Dodo vzlétne . Okamžitě ho srovnejte (OKAMŽITĚ = HNED). Dodo bude průběžně nabírat výšku, takže také korigujte. NIKDY NEMAČKEJTE KLÁVESU NAHORU, dodo by ztratil rychlost a spadli byste. Zatáčejte raději poklepáním a přílišný náklon kompenzujte na druhou stranu. Pokud půjde dodo dolů, nechte ho, úplně sám to vyrovná a začne stoupat, v tom ho zase vyrovnávejte. Učit se přistávat nemá cenu, nejlepší je prostě letět do země a těsně před ní to vyrovnat, pokud není letadlo poškozené, vydrží to . A ještě : nelétejte nad UNI skoky. Kamera by se přehodila na zem, dokud byste nepřistáli. POKUD VÁM TO JEŠTĚ NEPŮJDE, MAILUJTE MI !!!
             (tip poslal Petr Sládek - petrxp@seznam.cz)

 

33) Dobití životů :

Když si vlezete do sanitky, zjistíte, že vám to přidá 20 životů, ale pozor -
jde to jenom do 100 a pouze jednou !
             (tip poslal Vladimír Zahajský - liner972@seznam.cz

 

34) Tajná mise :

V GTA3 se dá údajně dostat k tajné misi. Jak na to ? Začněte normálně novou hru. Hrajte až dokud se nedostanete do mise FAREWELL "CHUNKY" LEE CHONG. Dokončete ji. Potom jděte podle návodu tam, kde dostanete další úkol od Joyeho. Dříve ale přejděte přes křižovatku a v tom uslyšíte zvonění telefonu. Jděte k němu a tajná mise se otevře !

Poznámka redakce : Je otázka, jestli to lze považovat za tajnou misi. Jedná se vlastně o minipříběh, ve kterém děláte pro někoho špinavou práci (jak jinak, že ?). Plníte opět různé úkoly (hlídáte jeho ženu, hledáte milence, zabijete jeho ženu a zbavíte se jí atd.). Nakonec dostanete úkol přivézt vymahače dluhů. Ten ovšem vašeho dočasného zaměstnavatele zastřelí a tím tento minipříběh skončí. 
             (tento tip poslal ZoMbiE - boomerszombie@hotmail.com)

 

35) Jak střílet z auta ?

Čmajzněte si auto, zmáčkněte a držte [LEVÝ CTRL] a pro střelbu doprava použijte klávesu [2], pro střelbu doleva klávesu [1] - obojí na numerické klávesnici.

 

36) Jak spustit hru bez CD ?

V adresáři GTA III jděte do složky audio a v ní smažte soubor sfx.SDT (nebo přesuňťe do jiné složky). Hra nyní poběží bez CD, ale bude bez zvuků !
             (tyto dva tipy  poslal Martin Šára - sara.martin@seznam.cz)

Poznámka : Dle zkušeností několika pařanů tento tip není 100 %. Když střelíte do auta, tak se vám hra může seknout (v horším případě musíte resetovat počítač). Po vrácení souboru se zvuky vrátily - ale jen některé (např. chybí SFX efekty, střelba, nástup do auta atd.) a při střele se hra sekne. Pozor ! Když jste soubor už dali pryč, tak určitě nesejfujte. Pomůže jen přeinstalace hry a pokud jste sejfovali, tak ty sejfy rovnou vyhoďte - to nastavení se tam uložilo a budete muset hrát znova. Tento postřeh poslal Pavel Dvořák - 55p@seznam.cz.

 

37) Nekonečné náboje :

Pište pořád za sebou cheat GUNSGUNSGUNS, až budete mít pod obrázkem zbraně např. 9999-25 (prostě to první číslo musí být 9999). Nyní zkuste schválně vystřílet zásobník. Až si přenabijete, budete mít zase 9999-25.
             (tip poslal Lukáš Mojžíš - mojzisv@quick.cz)

 

38) Autobomba na Staunton Island :

Pokud jste ve 2. kole (Staunton Island) a chcete si koupit 8-ballovu autobombu a nechcete se vracet přes Callahan Bridge do Portlandu, jeďte podle radaru k obrázku spreje (sprejovna je nahoře na takové rampě). Jeďte po této rampě dál a na konci uvidíte 8-ballovu garáž. Pokud zajdete ještě dál, najdete i jednu Výtržnost (Rampage).
             (tip poslal Vašek Mojžíš - mojzisv@quick.cz)

 

39) A další várka tipů (kde to, proboha, pořád berete ?:-)) :

V prvním městě, když dostanete možnost jet závod, tak ho jeďte s VIPEREM, který je za sklem u 8-Balla, protože kdybyste jeli závod později (po splnění posledního úkolu), tak by po vas střílela mafie. Když splníte závod a uděláte pro El Bruna všechny mise, dá vám před dům porna.

Další druhotné mise vám může zadávat Chunky, kterému patří grill (najdete ho vedle Joeyho dílny (zvonící telefon).

Sbírejte balíčky, po každých 10ti vám přibyde nějaká zbraň před dům (zadarmo!!), za všech 100 balíčků dostanete 500 000$.

Když vejdete do policejního auta, tak dostanete 5 nábojů do brokovnice a když do S.W.A.T. (special weapons and tactics), tak dostanete neprůstřelnou vestu). V autě záchranky trochu healtu.

Jinak je v GTA III tank nezničitelný (jen když ho převrátíte, tak vybuchne). Helikoptéry zničíte 1-2 střelami z raketometu.

V některých budovách jsou na monitorech obrázky z GTA I a GTA II. Takova budova je třeba když jedete z 2. města do 1., tak když před mostem zatočíte doprava, tak je tam budova se sklem, stačí tudy projet autem a už tam jste.

V adresáři GTA III když půjdete do souboru SKINS, tak si tam můžete vytvořit vlastní postavu.

Na konec chci říct, že ve 3. městě je letadlo, se kterým se dá letět (ze začátku se vám to bude zdát těžké, ale je to docela lehké).

Je lepší mít nainstalované nejnovější ovladače, protože se hra jinak může cukat
        (tuhle várku tipů poslal Honza Toman - dino@jsnet.zlin.cz)

 

40) A ještě jeden tip :

Pokud chcete nějakou věc k Hideoutu, musíte buď udělat misi za chlupatý, hasiče nebo za saniťáky nebo sesbírat určitý počet balíčků (hiden Package). Nejdřív k fízlům : za každejch 10 zabitejch gangsterů dostanete do Hideoutu 1 hvězdičku. Chytrejm hlavičkám došlo, že si jich nasbírají 6 a mají vystaráno, i když je honí armáda. Omyl : hvězdičky můžou bejt jen 2, zbytek se válí po městě a můžete se klidně zpřetrhat a chytit 100 gangsterů a bude vám to na to hnědý a smradlavý. Za hasiče je jedinej bonus halda peněz a pár aut, který se blbě shánějí. Za saniťáky dostanete za 9 Level zdraví do Hideoutu. Tak a teď balíčky : 10 balíčků = Pistole, 20 balíčků = Uzi, 30 balíčků = Granáty, 40 balíčků = Brokovka, 50 balíčků = Molotov Coctail, 60 balíčků = Štít, 70 balíčků = Sniperovka, 80 balíčků = Horší samopal a to je zatím vše, protože mám teprve 85 balíčků a tudíž nevim, co dostanu za 90 a 100 balíčků.
         (tip poslal MIMI - macosac@seznam.cz)

 

41) A ještě dva :

1) Když zrovna nemáte misi a máte hodně hvězdiček a pochopitelně jste blízko úkrytu, pak stačí jen hru savenout a za se loudnout a je to. Hvězdičky zmizely.
 
2) Udělejte 10 misí civilní stráž - musíte vždy jezdit v policejním autě - a k úkrytu dostanete hvězdičku na odstraňování levelu hledanosti. Maximum hvězdičky jsou 2.
   (tyto dva tipy poslal Tomáš "Bustler" Hřebíček - tomas.hrebicek@tiscali.cz)

 

42) A další dva :

 

1) Při taxi misi získáváte za každých 5 lidí  + 2000$,  tzn. 5 lidí = 2000;      10 lidí 2000 + 2000 = 4000; 15 lidí 4000 + 2000 = 6000 atd.

2) Při hasičské misi získáváte za každý uhašený požár 250$, tzn. 30*250=7500$     - to už jsou pořádný prachy, ne ?
           (tipy poslal Pavel Dvořák - 55p@seznam.cz)

 

43) Ghost Town :

Ghost Town - je to místo, kde bylo natočené intro ke hře. Najdete ho ve třetím městě za přehradou, ale tam se dostanete jen s Dodem !
           (tip poslal Peter Hlodák - peterhecker@pobox.sk)

 

44) A pro změnu zase dva tipy :

 

Tip 1 :
Pokud vás chytí policajti, tak až se objevíte na policejní stanici, tak vlezte do policejního vozidla a máte brokovnici s 5 náboji !

Poznámka redakce : mám dojem, že podobný tip už někde výše je uveden, ale .... vadí to někomu ? :-)

 

Tip 2 :
Pokud chcete závodit s metrem, tak jeďte na nádraží a pak po schodech pořád
dolů. Dostanete se na koleje, kde počkejte na metro až přijede. Pak počkejte až zase odjede a hned vyražte ze ním. Auto vám za 1 sekundu nabere nejvyší rychlot a závod začíná. Mě s epovedlo předjet metro s kterýmkoliv autem. Výhody - rychlejší doprava a zjednodušení některých misí.
           (tyto tipy poslal Milan Báča - M.Baca@seznam.cz)  

 

45) Získání hvězdiček :

 

Když vás už nebaví honit zloděje a nutně potřebujete těch 6 možných  záchraných hvězdiček, pak stačí někde ukořistit policejní auto a zajet s ním do vaší garáže. Zapněte si policejní misi, vylezte z auta a jděte do bezpečné vzdálenosti od auta. Teď stačí zadat kód BANGBANGBANG a auto s grázlem vybouchne. Nechte zavřít vrata od garáže, aby se auto opravilo. Vlezte do něj a hned vylezte, jděte do bezpečné vzdálenostia opět BANGBANGBANG. Takhle můžete pokračovat, dokud nezískáte všech 6 hvězdiček.
            (tip poslal Tomáš Hřebíček - tomas.hrebicek@tiscali.cz)

 

46) Spíše malá rada, než tip :

Pokud se vám GTA3 seká, tak zkuste nastavit co nejmenší rozlišení a High Color (16 bitů). Kde to najdete ? Klikněte pravým tlačítkem na pracovní plochu - Vlastnosti a tam je to v založce Nastavení.
            (poslal Ivan Kvasnica "DiTeChi" - ditechi@seznam.cz)

 

47) Auto s formulkama :

Pokud si dobře pamattujete, tak v GTA 1 je auto, ze kterého vyjede malé autíčko na ovládaní, se kterým můžete odpílit cokoliv. K velkému překvapení je toto auto i v GTA 3 a hned na dvou místech. V prvním městě se nachází  proti fafii s písmenem "T" (Saint Marks) - tam, kde je zatarasená cesta kvůli opravě asfaltu o jeden blok výš v úzké uličce. Ve druhém městě jsem ho nenašel. Pokud jste ho našli vy, tak nám to napište. Ve třetím městě se nachází v místě ukládání hry. Když vyjdete ze dveří, jděte stále doleva a držte se u zdi dokud ho neuvidíte. Pro informacii : toto super auto je vlastně zásobovací auto s názvem Pony a ze strany má nakreslené logo s formulkou.
             (poslal Vladimir Nemeth - wladas@zoznam.sk)

 

Poznámka : už víme, kde se toto auto nachází ve druhém městě - napsal nám to Peter Hlodák (peterhecker@pobox.sk). V druhém městě musíte najít CASINO. Vejděte dovnitř a otočte se na parkovišti a jeďte ke vchodu CASINA. Směrem doprava uvidíte vysoké stromy - pojedete tam s autem a zajeďte za stromy a tam najdete auto s formulkami. V této misi s formulkami je lepší, když narazíte do YAKUZA STINGER jenom 1 krát a počkáte, než vám vyprší čas a potom 2 krát, 3 krát atd ... protože za každé auto dostanete 1 000 $. To znamená -
1000 + 2000 + 3000 + 4000 + 5000 + 6000 + 7000 + 8000 + 9000 $ je přece víc než jedenkrát 8000 $. Když jednou narazíte do YAKUZA STINGER 6 krát a potom 5 krát, nedá vám znovu peníze - jenom tehdy, když narazíte 7 krát.

 

48) Tajné město :

Tajné město (! jen pro dobré letce) : Na obrázku je zakroužkované místo, do kterého vletíte. Jakmile se dostanete do "skály", zatáčejte doleva, dokud na moři neuvidíte bleděmodrou plochu. Doleťte k ní a uvidíte malilinké městečko. Mě sě na něm ale nepodařilo přistát, jen jsem ho přeletěl. Vyzkoušejte to !

 

             (poslal Vladimir Nemeth - wladas@zoznam.sk)

 

49) Druhé město :

Jak se dostat do druhého města a nemuset dokončit všechny mise ? Ukradněte auto v Saint Mark-s (to v autosalónu za sklem) a vraťte se na místo, kde jste začínali - je tam přerušený most. Zapněte cheat pro létání aut CHITTYCHITTYBB a pořádně se rozjeďte !! To je vše.
             (poslal Lukáš Koranda - Hodonín)

Podle příspěvku od Oty Kauckého "Greenhorna" (green-horn@seznam.cz) stačí prý jenom najít tunel a projet až na třetí ostrov. A nebo to vzít metrem. A jste tam.

 

50) Patriotovy mise :

Spočívají to v tom, že nastoupíte do zaparkovaného auta Patriot. Zatím jsem našel toto auto jen jedno. Je na parkovišti u SUPA SAVE v prvním městě. Je to ve čtvrti Portland View. Když pojedete od nemocnice směrem nahoru k  Salvatorovi, tak zahněte hned první odbočkou doprava k přístavu. Je to pak na levé straně. Přeji hodně štěstí v plnění těchto úkolů !
             (tip poslal Martin Šára - sara.martin@seznam.cz)

 

51) Rhino

 

Chcete umět parádní kousky s tankem a vydělávat si plno peněz ??? Tak si v poznámkovém bloku otevřete soubor handling.cfg normálně v C:/Program Files/Rockstar TAIII/data/handling.cfg a změňte řádek s názvem RHINO na RHINO 9900.0 2.5 4.5 3.8 0.0 0.0 -1.0 90 1.1 0.99 0.5 4 300.0 50.0 4 D 8.0 0.80 0 30.0 1.6 0.08 1.12 0.01 110000 0.19 -0.13 0.5 7003 0 1 A teď vám tank bude dělat salta,veliké otáčky apod. Ale bude hodně rychlý takže pozor ! Ale je to SUPER !

52) Návod na misi Návnada


V misi návnada (D) se nespoléhejte na cheat NoPolicePlease,  ten pro tuto misi nefunguje. Nejbezpačnější způsob na přečkání časového limitu je jet na letiště a zajet do Metra, tam policisté nemůžou a když pojedete po kolejích ve směru vlaku, tak byste se měli před uplynutím časového limitu se dostat na stanici metra přímo před Donem, takže si můžete hned jít pro další misi a zabitete tak 2 mouchy 1 ranou.
                (tip poslal G@LG@N - machr24@email.cz)

 

 

vyhledávání

reklama

editorial

Leaky nám již nějakou předběžnou podobu Grand Theft Auto 6 ukázaly. Musíme však ještě chvíli vydržet, než se dočkáme oficiálního představení v plné parádě. Jistě je, ale to, že se hra konečně blíží! V druhém pololetí 2023 bych očekával alespoň odhalení loga, či alespoň nějaké malé oficiální naťuknutí. Leaky totiž pochází z ranných fází vývoje hry a ta může být již na úplně jiné úrovni. Možná, že už není čím hráče překvapit, možná ale bude GTA 6 zas pořádný gamechanger. Těšíte se také? :)

Šéfredaktor

návštěvnost

odkazy

naše ikona

GTA.cz

partneři


Online hokej manažer - Zahraj si skutečný hokejový manažer!
3D wide HD wallpapers tapety na plochu

Vyťukej.cz

Zobrazit vše


© 2005 - 2024  Honza Svatoš & Scorpions.cz | XHTML & CSS:  Ondřej Mirtes | Design:  Paľo Delinčák | Ochrana osobních údajů | Nastavení cookies